Clarence Clemons, saxofonistul vedeta din grupul E Street Band care il acompaniaza pe cantaretul american Bruce Springsteen, a murit sambata, la varsta de 69 de ani, a anuntat un purtator de cuvant al formatiei.

In urma cu aproape o saptamana, Clarence Clemons a fost transportat la spital dupa ce suferise un accident vascular cerebral in resedinta lui din Singer Island, Florida, informeaza MEDIAFAX.

Cunoscut ca "Big Man", pentru statura lui impozanta, Clemons a fost, potrivit specialistilor, cel care a modelat sound-ul muzicii interpretate la inceputul carierei de Bruce Springsteen.

Solo-urile sale de saxofon au dat valoare unor hituri interpretate de Springsteen, precum "Born to Run" si "Jungleland".

Pe site-ul sau oficial, Springsteen scrie ca pierderea lui Clemons este "de nemasurat" si ca el si colegii sai de trupa se simt onorati ca l-au avut alaturi aproape 40 de ani.

"Clarence a avut o viata minunata. Avea in el o dragoste pentru oameni care i-a facut pe acestia sa-l iubeasca", scrie in comunicatul postat pe acest site. "Iubea saxofonul, ii iubea pe fanii nostri si dadea tot ce avea mai bun in fiecare seara, cand pasea pe scena", scrie in acelasi comunicat.

Muzicianul american s-a confruntat in ultimii zece ani cu multe probleme de sanatate , suferind cateva interventii chirurgicale la genunchi si la coloana vertebrala, in ianuarie 2010. De altfel, la gala Super Bowl din 2009, el s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile pentru a canta cu Springsteen.

Cea mai recenta aparitie a saxofonistului Clarence Clemons alaturi de Bruce Springsteen dateaza din decembrie 2010.

Celebrul saxofonist american a interpretat si doua compozitii muzicale pe cel mai recent album lansat de Lady Gaga, intitulat "Born this way". Totodata, in mai, acesta a cantat alaturi de Lady Gaga in finala show-ului TV "American Idol".

Nascut in Norfolk, Virginia, Clemons a inceput sa cante la saxofon la varsta de noua ani, dupa ce a primit un astfel de instrument de la tatal sau, de Craciun.

Dupa ce visul sau de a deveni fotbalist s-a destramat, in urma unui accident de masina, el s-a indreptat spre muzica.

Citeste si:
Reclamă cu Springsteen, retrasă după ce artistul a consumat alcool...
Reclamă la Jeep cu Bruce...

Clemons l-a cunoscut pe Springsteen, pe atunci un cantautor din New Jersey, in 1971, iar saxofonistul a devenit unul dintre membrii fondatori ai E Street Band.

Prietenia celor doi muzicieni a supravietuit, desi Springsteen a luat decizia de a se concentra pe cariera solo, dupa succesul albumului "Born in the USA".

De-a lungul anilor, Clemons a aparut in filme, dar si in show-uri TV si a cantat alaturi de Grateful Dead, Jerry Garcia Band si Ringo Starr si All Starr Band.

Totodata, a realizat inregistrari cu artisti legendari, precum Aretha Franklin, Roy Orbison si Jackson Browne.

In 2009, si-a publicat memoriile - "Big Man: Real Life and Tall Tales".

"Scena este intotdeauna "acasa", este locul din care fac parte", spunea acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.