Parada Film va lansa vineri, 27 mai in cinematografe filmul documentar "Dancing Dreams".

Productia germana "Dancing Dreams/Tanztraume" reda experienta inedita a unor tineri care repeta timp de aproape un an spectacolul de dans Kontakthof de faimoasa coregrafa Pina Bausch.

In fiecare sambata, 40 de elevi din Wuppertal, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au repetat sub indrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott si Bénédicte Billiet si sub intensa observatie a Pinei Bausch.

Filmul Dancing Dreams, de Anne Linsel si Rainer Hoffmann reda repetitiile elevilor care culmineaza cu seara premierei spectacolului.

Adolescentii sunt surprinsi facand primele lor incercari stangace de a transforma ideile si elementele dansului in miscare, coregrafie si de a dezvolta o expresie proprie a corpului. In decursul unui an tinerii se descopera iar procesul prin care trec ii ajuta sa se maturizeze.

Spectacolul de dans Kontakthof poarta semnatura inconfundabila a coregrafei Pina Bausch si vorbeste despre diversele forme pe care le poate lua interactiunea dintre oameni, intalnirile dintre un el si o ea, cautarea dragostei si a afectiunii cu toate nelinistile, dorintele si indoielile care vin odata cu asta.

  • Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numita si “coregrafa a sufletelor” a murit in vara anului 2009. Considerata una din figurile cheie ale dansului modern si recunoscuta pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans.

A lucrat cu regizorul Pedro Almodovar pentrul filmul "Vorbeste cu ea" (Habla con ella) in care danseaza un fragment din spectacolul Cafe Müller, iar Federico Fellini a distribuit-o in pelicula "Si corabia inainteaza" (E la nave va).
Citeste si:
Omagiu Reginei dansului, la Festivalul de film de la Berlin
Omagiu Reginei dansului, la...

Dancing Dreams este ultima sa pelicula si prezinta cel din urma interviu cu faimoasa coregrafa si dansatoare.

  • Filmul Dancing Dreams a avut premiera mondiala in 2010 la Festivalul International de Film de la Berlin, in cadrul sectiunii Berlinale Special si a primit mentiunea speciala a Juriului la Dance on Camera Festival din New York.

Parteneri media: TVR Cultural, Radio Romania Cultural, Romania Libera, Sapte Seri, Realitatea.net, VoxPublica.net, FilmReporter.ro, CineFan.ro, 9AM, Modernism, HYPE Street, HipMag.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.