Reprezentantii din Ungaria, Serbia, Rusia, Lituania, Georgia, Azerbaijan, Grecia, Elvetia, Finlanda si Islanda au fost selectati, in urma semifinalei de marti, sa participe la finala Eurovision 2011, care va avea loc sambata seara, la Düsseldorf.

Cele 19 tari care au evoluat in prima semifinala Eurovision, marti, la Düsseldorf, au fost, in ordinea intrarii in concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elvetia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croatia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan si Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste tari, la care se adauga si cei din Marea Britanie si Spania, doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala.

Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura, transmite MEDIAFAX.

Prima semifinala a Eurovision 2011 a fost difuzata, marti seara, in direct pe TVR 1, TVR HD si TVR International, incepand cu ora 22.00.

Cea de-a doua semifinala, in cadrul careia va concura si Romania, va avea loc joi seara. Romania va fi reprezentata de trupa Hotel FM, cu piesa "Change".

Ordinea intrarii in concurs in cea de-a doua semifinala este urmatoarea: Bosnia si Hertegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Romania, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca si Irlanda.

Primele 10 tari din fiecare semifinala, alaturi de tara gazda - Germania - si de cele patru tari mari care evolueaza, in mod traditional, direct in finala (Spania, Italia, Marea Britanie si Franta) vor concura in finala de sambata.

[VIDEO] Romania intra cu numarul 14 in a doua semifinala Eurovision


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.