Romania va intra cu numarul 14 in cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision, ce are loc pe 12 mai, la Dusseldorf, in Germania

Trupa Hotel FM, care a castigat, in noaptea de Revelion, finala Selectiei Nationale Eurovision, organizata de Televiziunea Romana, cu piesa "Change", va concura in cea de-a doua jumatate a semifinalei din 12 mai, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Ordinea intrarii in concurs in cea de-a doua semifinala este urmatoarea: Bosnia si Hertegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Romania, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca si Irlanda.

Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei). Ei vor fi votati si de doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala: Marea Britanie si Spania.

Finala concursului Eurovision 2011 va avea loc in 14 mai si va avea 25 de tari concurente: cate 10 calificate in fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct in finala.

Cele trei competitii (din 10, 12 si 14 mai - transmise in direct la TVR) se vor desfasura pe scena din Arenele Fortuna, Dusseldorf, dupa ce, la editia de anul trecut, trofeul Eurovision a fost castigat de Germania reprezentata de Lena cu piesa "Satellite".

In 2010, Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in celebrul concurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.