Fostul avocat al lui John Galliano, acuzat de acesta de deturnare de fonduri, a depus la randul sau doua plangeri pe numele designerului britanic, pe care il acuza de "denuntare calomnioasa" si "defaimare"

John Galliano, concediat de casa Dior pentru proferare de injurii antisemite, in februarie, intr-o cafenea pariziana, a depus pe 13 aprilie o plangere pe numele lui Stéphane Zerbib pentru "abuz de incredere".

Stilistul isi acuza fostul consilier ca ar fi deturnat aproape 3 milioane de euro provenind din contul sau si din cel al uneia dintre firmele sale, scrie MEDIAFAX.

Stéphane Zerbib a reactionat in scurt timp, depunand la randul sau doua plangeri pe numele designerului. Intr-una dintre ele, avocatul declara ca, pana in aprilie 2011 John Galliano "nu a manifestat niciodata nici cea mai mica rezerva, nu i-a facut nici cel mai mic repros" si ca si-a exprimat increderea in el "timp de mai multi ani".

Zerbib sustine, totodata, ca John Galliano "avea o perfecta cunostinta despre ansamblul operatiunilor efectuate cu conturile lui bancare".

John Galliano trebuie sa se prezinte in fata Tribunalului corectional din Paris pe 30 iunie, pentru proferarea de injurii si defaimare cu caracter antisemit, dupa o altercatie cu un cuplu intr-o cafenea din cartierul parizian Marais.


Daca va fi gasit vinovat, John Galliano risca sase luni de inchisoare si o amenda de 22.500 de euro.

Rupand tacerea, acest "urias" al modei, asa cum il numeste presa, si-a prezentat scuzele in mod public pe 2 martie, dar a continuat "sa nege complet acuzatiile" ce i-au fost aduse.



Mai multe surse, inclusiv in cadrul casei Dior, sustin ca designerul, intrat intr-o "spirala a alcoolului", nu a mai venit la studiourile de creatie de cateva luni.

Pe langa presiunea exercitata de fiecare noua colectie, creatorul de moda nu si-a revenit complet dupa moartea lui Steven Robinson, prietenul si principalul sau colaborator timp de 20 de ani, decedat in 2007.

Citeste si:
John Galliano revine in moda
John Galliano revine in moda

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.