LifeStar 2 Mai 2011 22:48
Nunta regala dintre William si Kate a fost urmarita, vineri de milioane de oameni din 180 de tari din intreaga lume. In cifre, evenimentul a adus 5.000 de politisti care au fost la datorie, 5.500 de baraje rutiere, 140 de tone de gunoi pe strazi, dar si un tort din 1.700 de biscuiti.

In Marea Britanie audienta maxima, pe BBC si ITV a fost de 24 de milioane de persoane. Potrivit statisticilor nationale, cererea de energie electrica a crescut, dupa ceremonia religioasa, fiind echivalentul unui milion de ceainice care fierb. Cererea de curent electric a variat, de-a lungul zilei, cu scaderi in timpul momentelor cheie - in special scena balconului, cand cei doi tineri s-au sarutat de doua ori.

Pe strazile Londrei au fost aproximativ un milion de oameni care au venit sa vada ceremonia. Peste 5.000 de politisti au asigurat ordinea publica si au fost facute 55 de aresturi in capitala britanic, relateaza BBC.

130 de maturatori au asigurat curatarea zonei dupa ceremonie - au fost cu 100 mai multi decat de obicei. Acestia au strans aproximati 140 de tone de gunoi, inclusiv balega de cal.

  • Rochia miresei a fost cel mai bine pastrat secret al zilei. Rochia din matase ivoire, cu broderie manuala, a avut o trena de 2,7 metri, mai scurta decat trena de 7,6 metri a printesei Diana. Fiecare motiv brodat a fost cusut manual si fiecare lucrator a trebuit sa se spele pe maini la fiecare 30 de minute, pentru a lasa rochia fara pata, scrie MEDIAFAX.

In tara au avut loc mii de petreceri stradale, deoarece ziua de vineri a fost una libera pentru britanici. Au existat 5.500 de baraje rutiere pentru a controla multimea, cea mai mare cerere pentru acestea fiind in zona Hertfordshire - 298. In total, in timpul ceremoniei au fost arborate 120 de mile (193.121 de metri - n.r.) de steag, indeajuns pentru a inconjura Westminster Abbey de 100 de ori.

  • Potrivit Tesco, vanzarea de vin si sampanie a crescut semnificativ in aceasta perioada. Reprezentantii Marks and Spencer au declarat ca vanzarea de copane de pui s-a dublat, intr-o saptamana, la un milion de bucati, iar petrecaretii au cumparat doua milioane de carnaciori.

Petrecerea a continuat la Buckingham toata ziua. Banchetul formal a avut 650 de participanti care au avut la dispozitie 10.000 de tartine preparate de 21 de bucatari. O a doua petrecere s-a terminat a doua zi, dimineata, si a avut 300 de oaspeti. Traditionalul tort de fructe, de la aceasta petrecere a fost format din 17 torturi mai mici si a fost decorat cu 900 de flori din zahar. Un tort mai putin traditional, cel din biscuiti, a fost realizat special pentru William. Tortul a fost realizat din 1.700 de biscuiti si 17 kilograme de ciocolata.

  • Cat i-a costat pe Middletons nunta?
Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Potrivit Daily Mail, nunta regala i-a facut pe parintii lui Catherine Middleton sa cheltuiasca nu mai putin de 250.000 de lire sterline. Numai inchirierea completa a hotelului cu 71 de camere din apropiere de Buckingham Palace ar fi costat 85.000 de lire. In plus, familia miresei ar fi platit circa 25.000 de lire pentru doua petreceri organizate la hotel. Joi, Catherine ar fi o oferit un bufet pentru 120 de prieteni si rude. Iar dupa ceremonia de vineri, Carole si Michael au gazduit o petrecere extravaganta pentru mai multi oaspeti.

  • Caviarul costa la restaurantul The Goring 400 de lire 100 de grame, in timp ce o sticla de sampanie Dom Perignon poate ajunge la 1.530 de lire. Desi o parte dintre invitatii din partea familiei Middleton si-au platit singuri camerele si desi le-a fost oferita o reducere, nota de plata s-ar apropia oricum de 100.000 de lire.

Rochia de mireasa, creata de Sarah Burton, ar fi costat pana la 40.000 de lire,
iar rochia de domnisoara de onoare a lui Pippa circa 20.000 de lire. Tinuta lui Carole, realizata de Catherine Walker, ar fi ajuns la 10.000 de lire.
  • Cerceii cu diamante ai lui Catherine, oferiti cadou de nunta de parintii sai, ar fi costat 15.000 de lire, in timp ce pandativul si cerceii lui Carole, cerceii Pippei si acele de cravata din aur purtate de Michael si James ar fi fost 30.000 de lire.

Pantofii si florile miresei sunt estimati la cel putin 3.000 de lire, iar costumele purtate la ceremonia religioasa de fratele si tatal miresei au fost evaluate la 10.000 de lire. Familia Middleton ar fi platit circa 20.000 de lire si pentru costumele si rochiile de seara.
Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Se crede ca ei ar fi contribuit cu 10.000 de lire la receptiile de la Buckingham Palace. In ceea ce priveste luna de miere, printul Charles va acoperi cea mai mare parte a costului, dar familia miresei este asteptata sa aiba o contributie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.