Joaquin Phoenix ar putea juca alaturi de Philip Seymour Hoffman intr-o drama religioasa regizata de Paul Thomas Anderson.

Daca partile vor ajunge la un acord in cadrul negocierilor, acesta va fi primul rol al actorului Joaquin Phoenix dupa anuntul sau din urma cu cativa ani prin care spunea ca se retrage din cinematografie.

Paul Thomas Anderson va regiza acest film pe baza unui scenariu propriu, care va descrie relatia dintre fondatorul unei credinte foarte asemanatoare cultului scientologic si unul dintre discipolii sai, scrie MEDIAFAX.

Philip Seymour Hoffman va interpreta rolul Lancaster Dodd, un intelectual carismatic cunoscut si sub numele The Master, iar Joaquin Phoenix l-ar putea juca pe Freddie Sutton, un pierde-vara alcoolic care devine mana lui dreapta si incepe sa-si puna intrebari in legatura cu felul in care actioneaza mentorul sau extrem de manipulator.

Joaquin Phoenix nu a mai jucat intr-un film de la "I'm Still Here", falsul documentar realizat de bunul sau prieten Casey Affleck, care s-a dovedit un esec din punct de vedere financiar, deoarece a obtinut incasari de doar 698.000 de dolari pe plan mondial. Ultimul sau rol veritabil a fost in drama "Two Lovers", regizata de James Gray in 2008.

  • Joaquin Phoenix a anuntat in 2008 ca renunta definitiv la actorie pentru a-si construi o cariera in muzica rap.

Fratele actorului River Phoenix, decedat in urma unei supradoze de droguri in 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar in 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul".

De asemenea, Phoenix a inregistrat un album cu coloana sonora a filmului "Walk the Line", pentru care a castigat un premiu Grammy.

  • Paul Thomas Anderson, de cinci ori nominalizat la Oscar, este un reputat scenarist si regizor hollywoodian, printre ale carui filme de succes se numara "Boogy Nights", "Magnolia" si "There Will Be Blood".

Paul Thomas Anderson are in pregatire un alt proiect cinematografic, lucrand deja la adaptarea pentru marele ecran a romanului politist "Inherent Vice" de Thomas Pynchon, in care rolul principal va fi jucat de Robert Downey Jr.
Citeste si:
Nominalizari premiile Oscar 2020: lista completa / VIDEO
Nominalizari premiile Oscar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.