Regizorul Casey Affleck a recunoscut ca documentarul "I'm Still Here", in care cumnatul sau, Joaquin Phoenix, se transforma dintr-un actor in voga intr-un ratat barbos, dependent de droguri si care viseaza sa devina rapper, a fost o farsa.
"A fost o interpretare grozava, este rolul carierei sale", a declarat Casey Affleck pentru New York Times. Casey Affleck a adaugat ca Joaquin Phoenix si-a pus in pericol cariera profesionala pentru a juca in acest documentar, care a captivat publicul la Festivalul de la Venetia, in aceasta luna, potrivit MEDIAFAX.

Prezent la eveniment, Joaquin Phoenix a "jurat" ca este vorba de un film original si fara trucaje, in ciuda indiciilor evidente de pe ecran care spuneau ca este vorba de un documentar-parodie ("mockumentary"), care ii ironizeaza pe spectatorii ingusti la minte.

Documentarul a devenit celebru dupa ce Joaquin Phoenix a aparut purtand o barba imensa si neingrijita in emisiunea lui David Letterman, in februarie 2009, parand total confuz si murmurand cuvinte neinteligibile. Filmul prezinta cateva scene in care actorul american pare sa consume droguri, navigheaza pe internet cautand prostituate, sare de pe scena pentru a ataca un spectator, vomitand la final. In film apare si impresarul rap Sean "Diddy" Combs, care, in cele din urma, accepta sa asculte o caseta demo cu muzica hip-hop creata si cantata de personajul jucat de Phoenix.

Joaquin Phoenix, a carui sora Summer este casatorita cu Casey Affleck, va reveni saptamana viitoare in emisiunea "The Late Show with David Letterman" si, de aceasta data, potrivit declaratiei regizorului, actorul nu va mai interpreta niciun rol. In film, Phoenix are momente cand este amuzant si coerent, dar si altele in care pare copilaros, agresiv si paranoic, incercand sa isi apere decizia, luata in 2008 - intampinata cu mare neincredere de catre presa internationala -, de a renunta la actorie pentru a canta hip-hop.

Fratele actorului River Phoenix, decedat in urma unei supradoze de droguri in 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar in 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul". Joaquin a inregistrat un album cu coloana sonora a filmului "Walk the Line", pentru care a castigat un premiu Grammy.

Citeste si:
Cum a ajuns Osama bin Laden pe un stadion din Marea Britanie
Cum a ajuns Osama bin Laden...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.