Colectia de bijuterii, haine, opere de arta si suveniruri a actritei Elizabeth Taylor, care a murit pe 23 martie, va fi scoasa la licitatie de casa Christie's, au anuntat reprezentantii acesteia.

"Christie's se va ocupa de vanzarea colectiei istorice a lui Elizabeth Taylor", au anuntat sambata reprezentantii casei de licitatii.

Bunurile care i-au apartinut celebrei actrite vor fi vandute intr-o serie de licitatii, a caror programare urmeaza sa fie anuntata.

Stephen Lash, presedinte emerit al Christie's Americas, si Marc Porter, presedintele Christie's Americas, au colaborat cu Liz Taylor si cu familia acesteia "pe parcursul ultimelor doua decenii" si "sunt foarte onorati ca le-a fost incredintata colectia acestei legende a filmului, filantroape si autoritati in bunul gust, celebra la nivel mondial", se mai arata in comunicatul emis de casa de licitatii, citat de MEDIAFAX.

Elizabeth Taylor, cunoscuta pentru frumusetea ei, dragoastea pentru diamante, opt casatorii si ca activista in lupta impotriva SIDA, a murit din cauza unei insuficiente cardiace pe 23 martie la Los Angeles si a fost inmormantata in ziua urmatoare in cimitirul Forest Lawn Memorial Park din aceeasi localitate.


Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasata, in 1999, de American Film Institute, pe pozitia a saptea in topul 100 al celor mai mari actrite din toate timpurile.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.