Actorii Jude Law si Kevin Spacey au participat alaturi de aproximativ 100 de manifestanti la o demonstratie organizata luni seara, la Londra, contra regimului dictatorial din Belarus.

La marsul organizat pe strazile din capitala Marii Britanii au participat si dramaturgul Tom Stoppard si actorul Roger Lloyd Pack. Manifestantii au solicitat respectarea libertatii de expresie in Belarus si eliberarea tuturor prizonierilor politici, retinuti din ordinul presedintelui Alexandr Lukasenko, considerat "ultimul dictator din Europa", scrie MEDIAFAX.

Jude Law, in varsta de 38 de ani, este un cunoscut activist, actorul britanic fiind de altfel ambasadorul organizatiei Peace One Day sustinuta de ONU, care militeaza ca toate razboaiele din lume sa inceteze pentru o zi, in fiecare an, pe data de 21 septembrie.

Actorul american Kevin Spacey, in varsta de 51 de ani, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Evening Standard ca a luat decizia de a manifesta si a protesta fata de incalcarile repetate ale drepturilor omului in Belarus, dupa ce a privit un spectacol de teatru prezentat de Belarus Free Theatre (BFT) anul trecut la New York.

"A fost pentru prima oara cand am citit intr-un program de teatru ca aproape fiecare dintre membrii unei companii de teatru a fost arestat si incarcerat", a declarat actorul american.

La randul sau, Jude Law a declarat: "Libertatea de expresie nu este doar un drept care se refera la libera exprimare artistica, ci un drept al libertatilor fundamentale. In aceasta tara avem posibilitatea de a ne face auziti si sa ne folosim de libertatea de exprimare. De aceea, este responsabilitatea noastra sa vorbim si pentru cei mai putin norocosi, in special pentru colegii nostri europeni".

Marsul a inceput in fata sediului companiei Grayling din centrul Londrei, specializata in consultanta in relatii publice, iar protestatarii au cerut conducerii acestei firme sa rupa legaturile de afaceri pe care le-a incheiat cu aceasta fosta republica sovietica.

Citeste si:
Cupluri din cinematografie, impreuna si in viata reala
Dragoste ca-n filme! Cupluri...

Prostestarii au mers apoi catre Camera Comunelor din Londra, unde membrii companiei de teatru BFT, care au fost urmariti, persecutati si incarcerati pentru ca au vorbit in public impotriva guvernului si a presedintelui belarus, au sustinut un spectacol de teatru.

  • Kevin Spacey a declarat cu aceasta ocazie ca i s-a comunicat recent faptul ca filmele sale, dar si cele in care joaca Jude Law, au fost interzise in Belarus, din cauza participarii celor doi actori la aceste proteste.

La randul ei, compania Grayling a declarat prin intermediul directorului ei executiv, Michael Murphy, ca aceasta firma nu lucreaza pentru guvernul din Belarus, nu face lobby pentru acesta si nu actioneaza ca un avocat al politicilor duse de acesta.

Michael Murphy a adaugat ca nu exista sanctiuni instituite de ONU impotriva Belarusului, iar compania pe care o reprezinta respecta toate sanctiunile impuse de UE contra guvernului din Belarus.

Citeste si:
A murit unul dintre cei care il acuzasera pe Kevin Spacey de hartuire
Un acuzator al lui Kevin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.