Episoadele in care este satirizata industria energiei atomice nu vor mai fi difuzate, televiziunea publica elvetiana cenzurand serialul "The Simpsons."

Cum inca nu stim ce consecinte "reale" va avea incidentul major de la Fukushima la nivel de politica europeana a energiei nucleara, iata ca televiziunea SF din Elvetia face un prim pas, cel putin discutabil, ca reactie a celor petrecute in Japonia.

Si anume nu va mai difuza acele episoade in care este satirizata industria energie nucleare, potrivit Deutsche Welle.


Homer, tatal familiei, lucreaza intr-o centrala nucleara - si nici nu este neaparat un personaj foarte priceput. Glumele legate de stangaciile batranului Simpson la locul de munca, dar si de superficialitatea cu care se respecta normele de securitate intr-o centrala nucleara, glume de care s-au plans pana acum numai reprezentantii industriei de profil, nu mai sunt privite cu ochi buni de conducerea televiziunii publice elvetiene.

Si austriecii de la ORF, dar si germanii de la Pro Sieben
si-au anuntat intentia de a taia din elanul anti-nuclear al Simpsonsilor, prin a nu mai difuza acele episoade care critica intens energia nucleara.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.