Actorul britanic a declarat ca doreste sa joace din nou un rol de comedie si sa continue traditia de "a se face de ras".

"Vreau sa fac comedie", a spus actorul, potrivit MEDIAFAX. "Cred ca gravitatea este supraapreciata si as vrea acum sa fac ceva care ma amuza, sa schimb ritmul, tonul si cred ca este timpul sa continuu lunga traditie pe care o am de a ma face de ras", a mai spus Firth.

Colin Firth, in varsta de 50 de ani, a vorbit la BBC si despre senzatia pe care a avut-o pe scena cand a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, duminica seara, la cea de-a 83-a gala a premiilor Academiei de film americane.

"Mi-am dat seama cand am urcat pe scena de ce unii oameni sunt complet depasiti"
, a spus el. "Te balansezi prin spatiu. Oamenii nu vor de fapt sa vada asa ceva, asa ca trebuie sa te straduiesti sa iti faci treaba pe cat de elegant poti", a adaugat Colin Firth, premiat cu Oscar, duminica, pentru prestatia din drama "Discursul regelui"

La gala, la primirea trofeului, Firth a declarat: "Tocmai am atins varful carierei mele". Actorul britanic a glumit totodata pe seama emotiilor sale, spunand ca este in pericol ca fluturii din stomac sa se transforme in miscari de dans.

Firth interpreteaza in pelicula regizata de de Tom Hooper rolul regelui George al VI-lea, care este balbait si apeleaza la serviciile unui logoped inainte de a sustine discursul in care anunta intrarea Marii Britanii in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in direct la BBC.

[VIDEO] Adevaratul "Discurs al Regelui": Colin Firth, un adevarat George al VI-lea

  • Rolul din "Discursul regelui" i-a adus lui Firth toate premiile importante din acest sezon, atat in Marea Britanie, cat si peste ocean, printre distinctii numarandu-se Globul de Aur, BAFTA, British Independent Film Awards, Critics' Choice, Independent Spirit si trofeul Sindicatului actorilor americani.

Actorul britanic a mai fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal, anul trecut, pentru prestatia din "A Single Man".
Citeste si:
Poftă de comedie: avanpremiera „Bucătarii”
Poftă de comedie:...

  • Pe de alta parte, Firth s-a mai bucurat de succes si in roluri de comedie, de exemplu interpretandu-l pe avocatul Mark Darcy, nefericit in dragoste, in cele doua filme "Bridget Jones".

Cea de-a treia pelicula a acestei serii este in pregatire la Hollywood, actorii din rolurile principale, Renee Zellweger, Hugh Grant si Colin Firth, urmand sa revina in distributie.

Colin Firth a devenit incarnarea domnului Darcy din "Mandrie si prejudecata" in 1995, in adaptarea pentru televiziune a romanului semnat de Jane Austen, produsa de BBC.

"Cred ca domnul Darcy va trai si el bine-mersi pentru restul vietii mele. Mi-ar parea rau sa-l vad disparand. Cred ca exista parerea gresita ca as fi nemultumit de treaba asta cu Darcy si nu sunt in niciun fel deranjat de ea. Nu mi-ar placea ca aceasta eticheta sa dispara", a spus Firth.

Citeste si:
10+ despartiri la care nu ne-am fi asteptat in 2019
"Si au trait fericiti pana la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.