"Discursul Regelui" (King's Speech) este marele castigator al Premiilor Oscar de anul acesta: cel mai bun film, cel mai bun actor, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu. Filmul prezinta povestea Regelui George al VI-lea al Marii Britanii, care a domnit intre 1937 si 1952, si pune accent pe problemele sale de vorbire.

Regele George al VI-lea suferea de un defect de vorbire destul de grav si problematic, pentru statutul sau. El a reusit sa isi depaseasca aceasta prblema, cu ajutorul terapeutului Lionel Logue si a reusit sa ofere un discurs emotional poporului sau.

Precum spunea Colin Firth, defectul de vorbire nu este usor de imitat, mai ales ca nu exita terapeuti care sa iti produca un defect, ci doar care ar putea repara. Dar, precum veti vedea din urmatoarele inregistrari, Colin Firth a facut o performanta uluitoare.

  • Discursul regelui George al VI-lea

  • Discursul lui Colin Firth in "The King's Speech"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.