Cantareata columbiana Shakira a fost desemnata "artistul anului 2011" de catre Harvard Foundation si va fi premiata in cadrul unei ceremonii speciale ce va avea loc pe 26 februarie
Shakira va primi cea mai prestigioasa medalie decernata de Fundatia Harvard, in semn de recunoastere a valorii muzicii sale si a actiunilor ei de caritate. Cantareata va fi premiata, pe 26 februarie, cu ocazia festivalului anual Cultural Rhythms, ce are loc la Sanders Theatre din campusul Universitatii Harvard din Cambridge, Massachusetts.

Recompensand in fiecare an artistii, savantii si liderii politici care s-au remarcat prin actiuni caritabile, Fundatia Harvard reprezinta "bratul" celebrei universitati americane specializat in activitati interculturale, artistice si stiintifice, informeaza contactmusic.com.

S. Allen Counter, directorul fundatiei, a declarat ca Shakira a fost aleasa pentru a primi acest premiu, in 2011, datorita contributiei muzicale la imbogatirea culturii mondiale si pentru actiunile umanitare pe care artista columbiana le-a intreprins pentru ajutorarea copiilor din tarile sarace, precum Haiti.
  • Cantareata columbiana a infiintat Fundatia Pies Descalzos in 1995, pe cand avea doar 18 ani, cu scopul de a construi mai multe stabilimente educationale pentru copiii saraci, in diverse zone de pe teritoriul Columbiei. Gratie acestei fundatii, artista a inaugurat deja 18 scoli.
  • Shakira sustine mai multe proiecte umanitare in America Latina, in special prin Fundatia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe scoli, pe care le considera "restaurantele sufletului".
  • In 2008, starul columbian a participat la Summitul Ibero-American din San Salvador. Ea sustine in special punerea in practica a unui sistem de "asigurari universale" in materie de educatie, sanatate si nutritie pentru copiii Americii Latine.

Printre precedentii laureati ai distinctiei "Artistul anului" decernata de Harvard Foundation se numara Sharon Stone, Will Smith, Matt Damon si Salma Hayek.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.