Cantareata pop Shakira a promis imigrantilor din statul american Arizona ca ii va ajuta sa lupte impotriva unei noi legi a imigratiei potrivit careia persoanele care stau in acel stat fara acte comit un delict,

Cantareata columbiana, ambasdador UNICEF, a vizitat orasul Phoenix, unde s-a intalnit cu primarul, cu seful politiei, dar si cu membrii ai comunitatii de imigranti.

Shakira este de parere ca legea propusa in Arizona este impotriva idealurilor americane. "Am venit aici sa-mi imprumut vocea, sa-mi ofer ajutorul comunitatii latino si pentru a-mi exprima public opozitia fata de aceasta lege. In opinia mea slabeste drepturile umane si civile ale cetatenilor. Sunt aici ca o persoana cu origini latine care crede ca exista o sansa pentru toti. Sunt ingrijorata in legatura cu implementarea legii si pentru consecintele pe care le poate avea asupra famililor", a spus cantareata in fata catorva sute de imigranti, potrivit NewsIn.

Shakira le-a mai spus imigrantilor ca daca noua lege va intra in vigoare, ea ar putea fi arestata pentru ca nu si-a adus permisul de conducere in Arizona.

Controversata lege a fost prezentata pe 23 aprilie in Arizona, unde a starnit opozitia grupurilor de lupta pentru drepturile civile, care considera ca prevederile acesteia vor conduce la crearea unor profile rasiale.

In urma anuntarii proiectului de lege care ar putea intra in vigoare din vara, o companie aeriana mexicana si-a anulat zborurile spre Arizona.

Legea propusa in Arizona are cele mai dure prevederi cu privire la imigranti dintre toate legile din SUA si a atras chiar si criticile presedintelui Barack Obama, care a pus la indoiala legalitatea acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.