Desi starurile de la Hollywood vorbesc de multi ani despre un "blestem al Oscarului", oamenii de stiinta au demonstrat abia recent ca exista cu adevarat, descoperind ca peste 60% dintre actritele care si-au adjudecat acest premiu s-au despartit ulterior de partenerii lor de viata.

Un studiu realizat printre castigatoarele categoriei "cea mai buna actrita" a scos la iveala faptul ca actritele premiate cu Oscar se confrunta cu un risc de 63% mai mare de a divorta, comparativ cu actritele nominalizate, care nu au reusit sa obtina mult dorita statueta, scrie MEDIAFAX.

  • Actrite de Oscar, divortate

Actritele Kate Winslet, Sandra Bullock si Hilary Swank se numara printre castigatoarele din ultimii ani, ale caror cariere au fost impulsionate considerabil de obtinerea premiului Oscar, dar ale caror vieti personale au avut de suferit.

Intr-o perioada mai recenta, 2001, Julia Roberts a primit Oscarul pentru rolul din "Erin Brockovich", urmand ca dupa doar trei luni sa se desparta actorul Benjamin Bratt. Anul urmator, Halle Berry a devenit prima femeie de culoare care a primit premiul Oscar, fiind recompensata pentru prestatia ei din filmul "Puterea dragostei/ Monster's Ball". Dupa un an insa, actrita l-a parasit pe sotul ei Eric Benet.

A urmat ca In 2005 actrita Charlize Theron, premiata cu Oscar pentru rolul din "Monster", sa anunta public ca nu se va casatori cu iubitul ei, actorul Stuart Townsend pana cand casatoriile gay nu vor fi declarate legale. La doar opt luni dupa acea declaratie, cuplul s-a destramat.

In total, dintre cele 265 de femei casatorite care au fost nominalizate la categoria "cea mai buna actrita", incepand din anul 1936, iintrarea in epoca moderna a cinematografiei, si pana in prezent, 159 au divortat (60%), potrivit studiului.

  • Care este cauza?

Tiziana Casciaro, coordonatoarea studiului, considera ca accesul la celebritate, dublat de o crestere considerabila a onorariilor cu care sunt platite actritele recompensate cu Oscar au efecte negative asupra psihicului sotilor si al partenerilor lor de viata.

Lucrurile nu stau la fel insa in randul barbatilor. Un studiu efectuat de aceiasi cercetatori canadieni printre castigatorii categoriei "cel mai bun actor" a relevat faptul ca o victorie la Oscar nu a fost urmata de o schimbare a starii civile in cazul acestora.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.