Arianna Huffington, inclusa de revista Forbes intr-un clasament al celor mai influente femei din industria media, este cofondatoarea site-ului The Huffington Post, care s-a bucurat de un mare succes printre cititorii din intreaga lume si care a adus in discutie un nou model de media business.

Arianna Huffington, nascuta Arianna Stassinopoulos, pe 15 iulie 1950, este una dintre cele mai cunoscute femei din sectorul media din Statele Unite ale Americii si nu numai.

Cariera ei a fost legata nu numai de jurnalism, ci si de politica. Ea a fost la mijlocul anilor 1990 unul dintre cei mai populari comentatori conservatori, insa la sfarsitul decadei si-a schimbat viziunea politica, trecand de partea liberalilor, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, ea a fost sotie a lui Michael Huffington, fost membru al congresului din partea republicanilor. In 2003 a candidat si ea, ca independent, la functia de guvernator al Californiei.

  • In 2009, Huffington a ocupat locul al 12-lea in topul celor mai influente femei din industria media realizat de Forbes, in timp ce in clasamentul "Media List" - al celor mai importanti oameni din media, realizat de publicatia britanica The Guardian - ea s-a situat pe locul 42.

Cariera sa in media a debutat spre finalul anilor 1980, cand Huffington semna articole in publicatia National Review. In 1981, Arianna Huffington a semnat o biografie a Mariei Callas, numita "Maria Callas - The Woman Behind the Legend", iar in 1989 a scris o biografie a lui Pablo Picasso, cu titlul "Picasso: Creator and Destroyer".

Huffington a fost acuzata de plagiat pentru ca a copiat fragmente din cartea sa dedicata sopranei Maria Callas din alte biografii. Conflictul a fost rezolvat in instanta, iar Huffington a platit daune biografului Gerald Fitzgerald.

  • In 2005, pe 9 mai, Arianna Huffington, alaturi de Kenneth Lerer si Jonah Peretti, a infiintat The Huffington Post, un site informativ care include stiri din mai multe surse, precum si numeroase editoriale. Site-ul include stiri din politica, media, afaceri, divertisment, lifestyle si ecologie.

Platforma are o comunitate activa de cititori. In fiecare luna, pe site-ul The Huffington Post apar peste un milion de comentarii. Inainte de lansarea The Huffington Post, Huffington avea un alt site, numit ariannaonline.com.

Site-ul Huffington Post s-a dezvoltat mult de-a lungul timpului, primind investitii semnificative. In august 2006, The Huffington Post a anuntat ca SoftBank Capital va investi 5 milioane de dolari in site, ceea ce a facut ca popularitatea sa sa creasca foarte mult. Dupa aceasta investitie, site-ul si-a marit echipa, materialele fiind actualizate 24 de ore din 24.

Citeste si:
Huffington Post, de acum si in franceza
Huffington Post, de acum si...

In noiembrie 2008, site-ul a strans de la investitorii sai 15 milioane de dolari. Acesti bani sunt folositi la construirea unui sistem de corespondenti care sa furnizeze stiri locale de pe intreg teritoriul SUA.

Pe de alta parte, Arianna Huffington a avut aparitii speciale in seriale foarte populare, precum "Roseanne", "The L Word", "Help Me Help You", dar si in filmul "EdTV".

  • Compania AOL a fost de acord sa cumpere The Huffington Post pentru 315 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii luni si semnat de reprezentanti ai ambelor companii.

Ca parte a acestei tranzactii, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post si editor-sef al publicatiei, va fi numita presedinte si redactor-sef al Huffington Post Media Group, care va include Huffington Post si alte divizii de continut ale AOL, precum Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music, AOL Latino, AutoBlog, Patch si StyleList.
Citeste si:
[Video] Huffington Post: Un videoclip romanesc, cel mai CIUDAT clip
Video  The Huffington Post:...

  • Printre semnatarii materialelor din The Huffington Post se numara Barack Obama, Hillary Clinton, Michael Moore, Jimmy Demers, Madonna, Alec Baldwin, Norman Mailer, Donna Karan, Robert Redford, Alec Baldwin, Donatella Versace.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.