Cineastul american Quentin Tarantino va primi un premiu onorific pentru intreaga cariera, cu ocazia galei Cesar, au anuntat, vineri, reprezentantii Acadmie des Csars, care acorda aceste prestigioase distinctii din cinematografia franceza

Alegandu-l pe Quentin Tarantino, Academia de film franceza a dorit sa premieze "un mare artist international", a declarat producatorul de film Alain Terzian, presedintele Académie des Césars, potrivit MEDIAFAX.

Quentin Tarantino va primi acest premiu pe 25 februarie, la Paris, cu ocazia celei de-a 36-a gale a premiilor César, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar. Potrivit 9AM, gala va fi prezidata in acest an de actrita americana Jodie Foster.

  • Filmul "Des hommes et des dieux", regizat de Xavier Beauvois, a primit cele mai multe nominalizari - in numar de 11 - la premiile César din acest an.

L'Académie des Césars cuprinde 3.812 membri cu drept de vot - actori, scenaristi, regizori, dar si tehnicieni din industria cinematografica franceza.

  • Quentin Tarantino, nascut in 1963, in orasul Knoxville din statul american Tennessee, si-a petrecut copilaria intr-o suburbie a orasului Los Angeles si a fost pasionat de cinematografie inca din primii ani ai adolescentei.

Pasiunea lui l-a determinat sa se angajeze, la varsta de 22 de ani, intr-un videoclub, impreuna cu bunul sau prieten Roger Avary, cu care a scris scenariul pentru "Pulp Fiction", cativa ani mai tarziu.

Dupa ce a reusit sa vanda scenariile filmelor "True Romance" si " Natural Born Killers", Quentin Tarantino a trecut in spatele camerei de filmat si a regizat, in 1992, filmul "Reservoir Dogs", unul dintre cele mai apreciate lungmetraje ale anilor '90.

Cel de-al doilea sau film, "Pulp Fiction", a obtinut Palme d'Or la Festivalul de la Cannes in 1994. In 1997, Tarantino a revenit la Cannes cu pelicula "Jackie Brown", considerat unul dintre cele mai bune lungmetraje ale deceniului, fiind descris de cineastul american drept un "omagiu adus cinematografiei americane din anii '70".

Citeste si:
12 nunti care au marcat anul 2018
De la petreceri grandioase,...

Dupa o pauza de cinci ani, in 2002, Quentin Tarantino a revenit pe marile ecrane, cu saga "Kill Bill".

Cel mai recent lungmetraj al sau, "Inglourious Basterds" (2009), a primit opt nominalizari la premiile Oscar 2010, iar austriacul Christoph Waltz a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.