Jodie Foster a fost aleasa sa prezideze cea de-a 36-a gala anuala de decernare a premiilor Cesar, care vor avea loc pe 25 februarie, la teatrul Chatelet din Paris.

Jodie Foster este primul presedinte al galei premiilor Cesar care nu este cetatean francez, de la gala din 1993, prezidata de Marcello Mastroianni, scrie hollywoodreporter.com.

Actrita americana, care a fost crescuta in Franta, nu este o straina pentru cinematografia franceza, ea jucand in filmele "Moi, Fleur Bleue" de Eric Le Hung in 1977, "The Blood of Others" de Claude Chabrol in 1984 si in "A Very Long Engagement" de Jean-Pierre Jeunet din 2004.

Jodie Foster va juca si in pelicula "God of Carnage", regizata de Roman Polanski, un lungmetraj ale carui filmari vor incepe in februarie.

Premiile Cesar sunt cele mai importante distinctii ale cinematografiei franceze, reprezentand echivalentul francez al Oscarurilor.

Nominalizarile la premiile Cesar vor fi anuntate vineri, 21 ianuarie, la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.