Conrad Murray, acuzat ca i-a administrat lui Michael Jackson anestezicul care i-a provocat moartea, pe 25 iunie 2009, va fi judecat pentru omor prin imprudenta.

Dupa sase zile de audieri preliminare, in care au fost ascultate declaratiile a 20 de martori, judecatorul Michael Pastor de la Curtea Superioara din Los Angeles a considerat ca exista suficiente probe pentru ca acest medic sa fie trimis in fata justitiei si sa fie judecat pentru omor prin imprudenta, scrie dailymail.co.uk.

Procurorul adjunct din Los Angeles, David Walgren, a declarat ca :"Lui Michael Jackson nu ii venise vremea sa moara".

Acesta a adaugat ca Murray, care risca o pedeapsa de patru ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat, a fost mult mai preocupat sa ascunda dovezile decat sa il ajute pe Michael.

  • Marti, medicul Christopher Rogers, care a efectuat autopsia starului, a declarat ca, in opinia lui, Michael Jackson a fost omorat, chiar daca se va dovedi ca Michael Jackson si-a administrat singur doza fatala de propofol.

Declaratia acestuia a venit dupa ce J. Michael Flanagan, avocatul lui Conrad Murray, a sugestionat ca Michael s-ar fi sinucis.

"Tinand cont de calitatea serviciilor medicale, voi considera intotdeauna acest caz drept o omucidere, chiar daca propofolul nu a fost administrat de medic", a raspuns Rogers.


Michael Jackson era mort de cel putin 20 de minute in momentul in care ambulanta a sosit la resedinta din Los Angeles a cantaretului, a declarat un paramedic american, joi, in fata tribunalului din Los Angeles.

Aceasta declaratie contrazice afirmatia lui Conrad Murray, care a spus ca Michael Jackson a incetat sa respire cu cel mult un minut inainte ca el sa cheme ambulanta. Paramedicii au sosit la resedinta megastarului la patru minute dupa acel apel telefonic.

Marturia lui Martin Blount coincide cu depozitia unui alt paramedic, Richard Senneff, care a declarat, miercuri, ca megastarul incetase sa mai respire intr-un moment cuprins intr-un interval de 20-60 de minute inainte de sosirea ambulantei.

Citeste si:
Copiii lui Michael Jackson vor aparea intr-un nou reality-show
Copiii lui Michael Jackson...

  • Medicul Richelle Cooper a precizat ca ea l-a intrebat, la spital, pe Conrad Murray in legatura cu medicamentele ce i-au fost administrate lui Jackson, insa medicul starului i-a vorbit doar despre lorazepam, un medicament administrat de regula pentru a combate starile de anxietate.

  • Cardiologul Thao Nguyen a declarat la randul sau ca medicul Murray nu i-a mentionat niciodata in discutia lor numele medicamentului propofol. "Tot ce mi-a spus el a fost sa nu renuntam prea repede si sa facem tot ce putem pentru a salva pacientul".

Tot saptamana trecuta Alberto Alvarez, care s-a prezentat ca fiind directorul de logistica al lui Michael, a povestit ca in timp ce doctorul Conrad Murray incerca sa-l resusciteze pe megastar, copiii lui Michael Jackson, Paris si Prince, au intrat in dormitorul acestuia.
Citeste si:
Primul videoclip al cântărețului Michael Jackson depășește 1...
Primul videoclip al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.