Michael Jackson era mort de cel putin 20 de minute in momentul in care ambulanta a sosit la resedinta din Los Angeles a cantaretului, a declarat un paramedic american, joi, in fata tribunalului din Los Angeles.

Joi a fost cea de-a treia zi de audieri preliminare, menite sa stabileasca daca exista suficiente probe pentru demararea unui proces impotriva lui Conrad Murray, ultimul doctor personal al lui Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenta, scrie MEDIAFAX.

Bazandu-si marturia pe temperatura corpului lui Michael in momentul sosirii sale in resedinta starului si pe faptul ca pupilele acestuia erau fixe si dilatate, paramedicul Martin Blount a declarat in fata Curtii Superioare din Los Angeles ca Michael Jackson "parea sa fie mort de ceva timp", considerand ca starul murise de cel putin 20 de minute.

Aceasta declaratie contrazice afirmatia lui Conrad Murray, medicul cantaretului, acuzat de omor prin imprudenta, care a spus ca Michael Jackson a incetat sa respire cu cel mult un minut inainte ca el sa cheme ambulanta. Paramedicii au sosit la resedinta megastarului la patru minute dupa acel apel telefonic.

  • Marturia lui Martin Blount coincide cu depozitia unui alt paramedic, Richard Senneff, care a declarat, miercuri, ca megastarul incetase sa mai respire intr-un moment cuprins intr-un interval de 20-60 de minute inainte de sosirea ambulantei.

Joi, doi medici de la centrul medical Ronald Reagan de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), unde decesul lui Michael Jackson a fost declarat la ora locala 14.26, au fost chemati sa depuna marturie in fata instantei.

Ambii au declarat ca "regele muzicii pop" era deja mort la sosirea la spital si ca medicul Conrad Murray nu i-a avertizat in niciun moment asupra faptului ca i-a administrat cantaretului medicamentul propofol - puternicul anestezic care a cauzat decesul artistului.

Medicul Richelle Cooper a precizat ca ea l-a intrebat, la spital, pe Conrad Murray in legatura cu medicamentele ce i-au fost administrate lui Jackson, insa medicul starului i-a vorbit doar despre lorazepam, un medicament administrat de regula pentru a combate starile de anxietate.

Citeste si:
Primul videoclip al cântărețului Michael Jackson depășește 1...
Primul videoclip al...

Cardiologul Thao Nguyen a declarat la randul sau ca medicul Murray nu i-a mentionat niciodata in discutia lor numele medicamentului propofol. "Tot ce mi-a spus el a fost sa nu renuntam prea repede si sa facem tot ce putem pentru a salva pacientul".


Joi, Alberto Alvarez, care s-a prezentat ca fiind directorul de logistica al lui Michael, a povestit ca in timp ce doctorul Conrad Murray incerca sa-l resusciteze pe megastar, copiii lui Michael Jackson, Paris si Prince, au intrat in dormitorul acestuia.

Tot ieri, Richard Senneff a descris "circul" din fata resedintei lui Michael Jackson, in momentul in care starul a fost urcat in ambulanta care l-a transportat la spital.

"Erau acolo un autobuz plin de turisti, cu multe camere de filmat si o stare de mare agitatie", a declarat el. Paramedicul american a declarat ca echipa sa a facut tot ce a fost posibil pentru a-l salva pe Michael Jackson, asa cum ar fi procedat "pentru oricare alt pacient", nu pentru ca "acesta era Michael Jackson, o mare vedeta".

Citeste si:
Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la...
Un film biografic despre...


  • Procuratura americana a alcatuit, marti, in cadrul primei audieri, un portret extrem de critic al ultimului medic al cantaretului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenta. Procurorul adjunct din Los Angeles, David Walgren, a declarat ca "ingrijirile medicale oferite (lui Michael Jackson de catre medicul sau personal, n.r.) au fost departe de standardele impuse".

David Walgren a declarat in fata tribunalului ca medicul Conrad Murray este acela care "a administrat propofolul, fara a dispune de aparatura medicala necesara, fara a dispune de personalul medical necesar (...) si ca a intarziat sa sune la numarul de urgenta pentru a cere ajutor, nu a pastrat dosarele medicale (ale cantaretului) si nu i-a informat pe medicii de pe ambulanta de starea medicala a pacientului".


  • Audierile preliminarii in "cazul Michael Jackson" vor dura doua saptamani, timp in care vor defila prin fata curtii experti medicali, anchetatori, apropiati ai lui Michael Jackson, garzile sale de corp si personalul angajat in resedinta starului.
Citeste si:
Elton John il descrie in memoriile sale pe Michael Jackson ca pe...
Elton John il descrie in...

In februarie 2010, procuratura din Los Angeles a decis sa il puna oficial sub acuzare pe medicul starului, Conrad Murray, anchetat pentru omor prin imprudenta.

  • Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la varsta de 50 de ani in urma unei supradoze de medicamente. Autopsia a relevat faptul ca moartea starului american a fost cauzata de o supradoza de propofol, un anestezic puternic, pe care cantaretul il folosea ca somnifer.

Conrad Murray a recunoscut deja ca i-a administrat starului medicamentul propofol, in ziua decesului, insa a precizat ca a facut acest lucru la cererea expresa a cantaretului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.