Damon Albarn a dat o veste trista in noaptea de 21 decembrie, la Vector Arena (in Auckland), la finalul ultimului concert din turneul mondial: a fost ultima reprezentatie Gorillaz, cu line-up-ul actual.

Albarn a adus un tribut colegilor sai de trupa (Mick Jones, Paul Simonon, Bobby Womack, Little Dragon si Daley) si a declarat: "Incerc din rasputeri sa imi cenzurez emotiile, in aceasta noapte!"

Pentru noi, acest concert este ultimul concert... Cu totii speram si ne rugam sa mai avem o sansa de a lucra din nou impreuna, ca echipa. Dar exista posibilitatea ca acest lucru sa nu se concretizeze...", a adaugat acesta, potrivit musichat.ro.


Cel de-al treilea album al grupului Gorillaz, intitulat "Plastic Beach", care da si numele acestui turneu mondial, a fost lansat in luna martie si a ajuns pe locul al doilea in topurile muzicale britanice.

  • Gorillaz este un proiect britanic compus din 4 personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle si Russell.

Trupa a fost creata de Damon Albarn si Jamie Hewlett. Lor li s-au alaturat DJ Dan "The Automator" Nakamura si rapper-ul Del Tha Funkee Homosapiens. Mixand cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae si influente folclorice din Orientul Mijlociu, carora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a inregistrat cateva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" si "Feel Good Inc."

Primul album al formatiei, "Gorillaz" (2001), s-a vandut in peste trei milioane de exemplare. Al doilea, "Demon Days" (2005) a depasit 4,5 milioane de copii.

Gorillaz a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai de succes formatie virtuala din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.