Grupul Gorillaz, infiintat de Damon Albarn, solistul trupei britanice Blur, va pleca in primul turneu mondial din istoria formatiei, in partea a doua a acestui an.
Potrivit bbc.co.uk, grupul Gorillaz va sustine 20 de show-uri in Statele Unite ale Americii, 10 concerte in Europa - din care doua la O2 Arena din Londra, iar apoi se va indrepta spre Asia si spre Australia, unde va concerta in sapte orase, scrie Mediafax.

Unele dintre concertele din Marea Britanie anuntate anterior vor fi anulate sau reprogramate pentru a face loc in calendarul grupului show-urilor din Brighton (Marea Britanie) si Antwerp (Belgia). Spectacolele din Glasgow, Newcastle si Milano au fost anulate din acelasi motiv.

Cel de-al treilea album al grupului Gorillaz, intitulat "Plastic Beach", care da si numele acestui turneu mondial, a fost lansat in luna martie si a ajuns pe locul al doilea in topurile muzicale britanice.

Trupa Gorillaz a cantat in iunie la festivalul de la Glastonbury, unde a fost cap de afis, dupa ce rockerii de la U2 si-au anulat prezenta la eveniment din cauza recentei operatii la spate la care a fost supus solistul grupului, Bono.

Gorillaz este un proiect britanic compus din 4 personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle si Russell. Trupa a fost creata de Damon Albarn si Jamie Hewlett. Lor li s-au alaturat DJ Dan "The Automator" Nakamura si rapper-ul Del Tha Funkee Homosapiens. Mixand cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae si influente folclorice din Orientul Mijlociu, carora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a inregistrat cateva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" si "Feel Good Inc."

Primul album al formatiei, "Gorillaz" (2001), s-a vandut in peste trei milioane de exemplare. Al doilea, "Demon Days" (2005) a depasit 4,5 milioane de copii.

Gorillaz a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai de succes formatie virtuala din lume.


Citeste si:
[VIDEO] Fanii Coldplay, cel mai putin dispusi sa faca sex la prima...
VIDEO  Fanii Coldplay, cel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.