"Concertul", de Radu Mihaileanu, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film strain", la cea de-a 68-a editie a Globurilor de Aur.

Comedia dramatica "Concertul/ Le concert", de Radu Mihaileanu, care a avut premiera romaneasca pe 20 noiembrie 2009, il are in centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balsoi si cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietica, concediat in plina glorie pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei, scrie MEDIAFAX.

Treizeci de ani mai tarziu, Filipov inca mai lucreaza la Teatrul Balsoi, dar ca om de serviciu, cand, intr-o noapte, in timp ce curata biroul directorului in functie, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cante la Paris, la faimoasa sala Pleyel. Astfel, el isi cheama fostii colegi pentru ca impreuna sa treaca drept membrii Orchestrei Balsoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat in proportie de aproximativ 60 la suta in Romania, o saptamana la Moscova si restul la Paris.



Echipa filmului "Concertul" a primit doua premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai buna coloana sonora. In plus, filmul "Concertul", in regia lui Radu Mihaileanu, a primit patru trofee Gopo, pentru cel mai bun montaj, cea mai buna muzica originala, cea mai buna scenografie si cel mai bun machiaj si coafura.


"Concertul", care a avut opt nominalizari la Premiile Gopo, a obtinut premiile pentru montaj, muzica originala, machiaj si coafura si scenografie. Premiul pentru Cele mai bune costume a revenit peliculei "Calatoria lui Gruber" (Svetlana Mihailescu).

  • Alaturi de "Concertul", la Globul de Aur pentru cel mai bun film strain au fost nominalizate "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu, "The Edge", de Alexey Uchitel, "I am love", de Luca Guadagnino, si "In a better world", de Susanne Bier.

Vezi cine va fi Miss Golden Glob 2011
Citeste si:
Cannes 2011: Romanii nu au mai avut succes ca alta data
Cannes 2011: Romanii nu au...

Conceptul de "Miss Golden Globe" a fost introdus in 1963, iar de atunci, in fiecare an, fiica unor vedete consacrate este aleasa pentru a asista la ceremonie.


Gala premiilor Globul de Aur va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Decernate de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipeaza neaparat castigatorii galei premiilor Oscar, dar pot, totusi, sa fixeze anumite jaloane pe drumul catre ravnitele distinctii acordate de Academia de film americana.

Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

Citeste si:
"Concertul", votat cel mai bun film de catre utilizatorii site-ului...
"Concertul", votat cel mai...

  • Mai citeste si:

Oscar 2011: Lista propunerilor pentru cel mai bun film de animatie

Oscar 2011: Lista propunerilor pentru cel mai bun film intr-o limba straina

Oscar 2011: Lista propunerilor pentru cel mai bun documentar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.