Guinness World Records confirma faptul ca posterul promotional realizat pentru noul album Michael Jackson este cel mai mare poster din lume.
Posterul pentru albumul “MICHAEL”, masoara 51.30 m pe 51 m, depasind cu 33 metri patrati vechiul record mondial detinut de posterul promotional realizat pentru Jocurile Olimpice din Vancouver 2010.

Pentru a va face o idee cam cat de mare este, posterul “MICHAEL” masoara mai bine de trei sferturi din suprafata stadionului Wembley si este mai lung decat sase Routemaster-e ale autobuzelor de la un capat la altul, scrie michaeljackson.com.

Posterul, fabricat din PVC si cantarind o tona, le-a luat inginerilor aproximativ o ora sa il instaleze. Acesta ocupa mai bine de 3.000 de metri din una dintre campiile de langa aeroportul Heathrow, fiind vizibil tuturor avioanelor care sosesc sau pleaca.

“Aceasta este o realizare notabila, ceea ce imi ofera placerea de a confirma acest nou record mondial, posterul promotional <MICHAEL> si-a castigat locul in istorie. Acest poster nu are doar dimensiuni incredibile, combina si multe detalii care pot fi vazute de aproape. De asemenea, calitatea imaginii este fantastica. Michael Jackson detine deja mai multe recorduri Guinness World Records, iar noi suntem incantati sa acordam inca o distinctie Regelui Pop", a declarat Tarika Vara, adjudecator Guinness World Records.

American singer Michael Jackson announces his summer concert dates at a press conference at O2 Arena in London on March 5, 2009. UPI/Rune Hellestad Photo via Newscom

Imaginea de pe coperta albumului “MICHAEL” a fost creata, in 2009, de pictorul Kadir Nelson, cunoscut pentru povestile spuse prin intermediul artei sale. In pictura originala, in ulei, Kadir ne poarta intr-o calatorie printre anumite momente cheie si oamnei importanti din viata lui Michael Jackson.

Posterul va sta pe campul ce acum este cunoscut drept “Campul MICHAEL” pana pe 23 decembrie, dupa care va fi expus si in Europa.

ITAR-TASS 57: ST PETERSBURG, RUSSIA. NOVEMBER 26, 2009. Michael Jackson impersonator Earnest Valentino of Germany performs in his King of Pop tribute show at St Petersburg's Oktyabrsky Concert Hall. (Photo ITAR-TASS/ Ruslan Shamukov) Photo via Newscom
Earnest Valentino, sosia lui Michael Jackson


Fanii lui Michael Jackson au sansa sa asculte mai devreme cele mai noi piese ale acestuia de pe albumul "MICHAEL", primul material discografic ce va fi lansat dupa moartea megastarului.

Desi albumul va fi lansat pe 14 decembrie, pe site-ul oficial al artistului a fost deja postat un preview al acestuia.


32406, PASADENA, CALIFORNIA - January 31, 1993. Michael Jackson performs during the Halftime show of the 1993 Superbowl in Pasadena. Jackson performed his hits Billie Jean , Jam , Black or White and a special performance of Heal the World alongside a choir of 3,500 local Los Angeles area children. The King of Pop died at his Beverly Hills home June 25, 2009. Photograph: PacificCoastNews.com
  • Recordurile lui Michael Jackson

Michael Jackson detine recordul pentru cel mai bine vandut album din toate timpurile: "Thriller", lansat in 1984 si vandut in 104 milioane de exemplare. Si videoclipul piesei a stabilit un record in momentul in care a fost lansat: era cel mai scump clip realizat pana la acea data.[ "Thriller" va fi transformat intr-un film ]
Citeste si:
Oana Zăvoranu, adevărul despre intervențiile estetice: „Mai multe...
Oana Zăvoranu, adevărul...

De asemenea, Michael este si artistul care a castigat cele mai multe premii Grammy intr-un an: 8 distinctii in 1984.

Potrivit wikipedia.org, turneul mondial Bad (12 septembrie 1987 - 14 ianuarie 1989) a atras numai in Japonia 570.000 de oameni, aproape tripland vechiul record de 200.000 spectatori intr-un singur turneu.

Artistul a mai doborat un record Guinness, cand 504.000 oamenii au asistat la cele 7 spectacole de pe stadionul Wembley. Turneul a avut in total 123 de concerte si o audienta de 4,4 milioane de spectatori, incasarile fiind situate in jurul a 125 de milioane de dolari.

Singer Usher performs under a giant photo of Michael Jackson with his parents Katherine and Joe Jackson,during the public memorial service for Michael Jackson, at Staples Center in Los Angeles on July 7, 2009. The King of Pop died in Los Angeles on June 25 at age 50. (UPI Photo Photo/Gabriel Bouys/Pool) Photo via Newscom

Drepturile de difuzare a turneului Dangerous World Tour (27 iunie 1992 - 11 noiembrie 1993), in timpul caruia Jackson a sustinut 67 de concerte, in fața a 3,5 milioane de oameni, au fost cumparate de HBO pentru suma de 20 de milioane de dolari, record care nu a fost doborat nici astazi.
Citeste si:
Un fermier si-a protejat recolta cu un poster in care apare o...
Un fermier si-a protejat...

Trebuie sa mentionam si ecordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile” cu 14 premii Grammy la activ, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards)si vazari de peste 750 de milioane de unitati.

A fan signs a large poster at the Staples Center in Los Angeles on July 6, 2009. The venue is the planned location for late pop star Michael Jackson's memorial service scheduled for Tuesday, July 7. (UPI Photo/Jim Ruymen) Photo via Newscom


Ultimul album al artistei “The Fame Monster” devine singurul album din istorie care a produs sapte piese de top 10 in United World Chart, doborand recordul detinut de Michael Jackson, al carui album “Thriller” a dat sase piese de top 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.