Autoritatile bosniace au anulat autorizatia de filmare pentru un lungmetraj regizat de Angelina Jolie.

Actrita a inceput deja filmarile in Ungaria, la Budapesta, si astepta sa continue lucrul, in noiembrie, in Bosnia. Potrivit echipei de productie filmul spune povestea de dragoste dintre un sarb si o bosniaca, care s-au intalnit inainte de izbucnirea Razboiului Bosniac (1992 - 1995), soldat cu peste 100.000 de victime, scrie abs-cbnnews.com.

Angelina Jolie a declarat ca filmul “ este o poveste de dragoste, nu un punct de vedere politic”.

In schimb, Bakira Hasecic, presedinta asociatiei "Femei victime ale razboiului" din Sarajevo, spune ca filmul prezinta povestea de dragoste dintre o musulmana violata si atacatorul sau, un sarb, ceea ce a dus la proteste din partea grupurilor victimelor razboiului.

Compania producatoare a filmului, Scout Films, a respins acuzatia, pe motiv ca este vorba doar de o poveste de dragoste, ce se contureaza inca dinainte de inceperea razboiului. Edin Sarkic, producatorul executiv si directorul de productie pentru locuri de filmare al Scout Films, a declarat ca a trimis scenariul la minister si spera ca, dupa ce va fi citit, va primi unda verde pentru filmari.

Jolie, care este ambasadoare a bunavointei a Inaltului Comisariat pentru Refugiati din cadrul ONU (ICNUR), a trimis o scrisoare catre organizatia "Femei victime ale razboiului" in care le propune reprezentantelor asociatiei sa se intalneasca si sa le explice scenariul filmului.

“Nu ma judecati inainte sa vedeti filmul”, scrie actrita in scrisoare.


In luna august, Angelina Jolie a facut o vizita in Sarajevo, unde s-a intalnit cu membri ai administratiei prezidentiale interetnice din Bosnia-Hertegovina pentru a discuta modalitati de a ii ajuta pe miile de refugiati de razboi care se intorc in tara.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.