Donald Potard, fondatorul companiei Jean-Paul Gaultier si al societatii Agent de Luxe, se afla luni la Bucuresti pentru a sustine o conferinta si a s.e intalni cu 16 creatori de moda romani, care isi expun in aceeasi zi creatiile la Muzeul "George Enescu".

Prima vizita a lui Potard in Romania si evenimentele organizate cu acest prilej au loc sub egida Pasarela, festivalul de moda de la Bucuresti initiat in 2008 de Ambasada Frantei si Institutul Francez, scrie MEDIAFAX.

Pasarela continua si in 2010, insa intr-o formula noua, constand intr-o serie de evenimente organizate pe tot parcursul anului, a explicat, joi, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Ambasada Frantei, Philippe Guillet de Saint Mart, directorul artistic al festivalului.

Vizita lui Donald Potard deschide seria de evenimente desfasurate anul acesta sub egida Pasarela. Fondatorul companiei Jean-Paul Gaultier - alaturi de celebrul creator cu acest nume - va sustine luni, de la ora 15.00, la Biblioteca Centrala Universitara din Capitala, conferinta cu titlul "Luxul: Mit sau realitate?".

Donald Potard va incerca astfel sa evidentieze cum valorile proprii ale luxului pot fi aplicate unui numar infinit de domenii, industriei si serviciilor.

Aceasta va fi urmata, in seara aceleiasi zile, de o prezentare de moda de tip performance - "Regard Mode Roumain" -, intre orele 20.00 si 22:00, la Muzeul "George Enescu" din Capitala.

Tinutele au fost selectate din creatia a 16 designeri romani, de la Bucuresti, dar si de la Cluj-Napoca si Iasi: Lena Criveanu, Doina Levintza, Roz Alb de Mura, Mihaela Glavan, Carla Szabo, Wilhemina Artz, Lucian Broscatean, Claudia Castrase, Andra Clitan, Kristina Dragomir, Andreea Musat, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Tatiana Strimbovschi, Andreea Tincu si Valentina Vidrascu.

Conceptul si directia artistica a acestei prezentari, care va fi facuta de manechine ce se vor integra in decorul oferit de salile muzeului, ii apartine lui Philippe Guillet de Saint Mart. La eveniment, vor fi prezenti toti cei 16 designeri care expun.

"Donald Potard este un personaj de neevitat in moda franceza si este cunoscut si pe plan international. El poate oferi solutii.... Cum ar fi ca Roz Alb de Mura sa ajunga la Christian Dior? Sunt convins ca exista multi creatori romani care au talent si pot ajunge directori artistici in mari case de moda, dar nu sunt cunoscuti",
a mai spus Philippe Guillet de Saint Mart la conferinta.

Citeste si:
Campionii Tommy Hilfiger în incluziune și diversitate
Campionii Tommy Hilfiger în...

  • Absolvent de studii de teatrologie, Donald Potard se alatura, in 1976, prietenului sau din copilarie Jean-Paul Gaultier, cu care pune bazele societatii cu acelasi nume.

Este, succesiv, realizator al primelor parade de moda, director de comunicare, director al companiei (1984) si devine presedintele grupului in 1991. Dupa 25 de ani la carma casei Jean-Paul Gaultier, in 2005 devine CEO al societatilor Jean-Charles de Castelbajac si Emanuel Ungaro.

  • Donald Potard este si fondatorul societatii Agent de luxe, prin care reprezinta, in prezent, peste 100 de creatori din domeniile modei, produselor de infrumusetare si design-ului.

Misiunea lui este de intermediar intre creatori si industrie, pentru a dezvolta proiecte atipice si inovatoare. Printre clientii sai fideli se numara Paco Rabanne, Jean Charles de Castelbajac si Kenzo Takada. Prin intermediul sau, creatoarea Chantal Thomass realizeaza, in 2007, pentru marca Vedette, o masina de spalat capitonata cu catifea roz, iar regretatul Alexander McQueen a colaborat la design-ul glamour al sticlei de Chivas.
Citeste si:
Sfaturile pentru ținuta de Crăciun și Revelion. „Fiţi mai îndrăzneți”
Ce sfaturi au designeri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.