Mark David Chapman explica, dupa 30 de ani, de ce l-a impuscat pe muzicianul John Lennon.
Chapman, in varsta de 55 de ani, a declarat intr-un interviu recent ce l-a determinat sa comita cutremuratoarea crima si, se pare ca, notorietatea imediata a fost principalul motiv, relateaza The Telegraph.

"Am luat o decizie oribila si am pus capat unei vieti omenesti, din cauza unor ratiuni egoiste. Credeam ca, daca il voi omori pe John Lennon, voi deveni cineva, iar in loc de asta, am devenit un criminal, iar criminalii nu sunt <cineva>
", a declarat acesta.

Interviul de pe 7 septembrie, desfasurat in cadrul inchisorii Attica din New York, a fost realizat dupa cea de-a sasea incercare de eliberare conditionata a lui Chapman, insa de fiecare data eliberarea sa este impiedicata de catre sotia regretatului artist, care trimite cate o scrisoare la fiecare doi ani, in care spune ca ii este teama ca eliberarea lui Chapman "va aduce din nou cosmarul, haosul si confuzia", in viata familiei sale. [Yoko Ono se opune eliberarii asasinului lui John Lennon]

David Chapman este inchis de 30 de ani in Attica Correctional Facility din New York dupa ce l-a impuscat mortal pe John Lennon, pe 8 decembrie 1980. Atunci, cantaretul a fost impuscat de 4 ori, chiar in fata sotiei sale, Yoko Ono si a altor persoane care erau de fata. Acesta a pledat vinovat pentru crima de gradul 2.

Cum a declarat si in alte interviuri, John Lennon a fost "alesul", deoarece era mai accesibil, iar cladirea de apartamente din Manhattan, unde acesta locuia, nu era atat de izolata, asa cum erau locuintele celorlalte personalitati de pe lista sa. La vremea aceea, oscila intre a-i ucide pe Johnny Carson sau Elizabeth Taylor, in loc de fostul membru The Beatles.

"Am avut o lista de persoane, iar el a fost primul pe lista, deoarece imi era mai usor sa ajung la el"
, a declarat barbatul, cand a fost intrebat de ce l-a ales tocmai pe el. In finalul inteviului acesta a marturisit ca aceasta crima nu a fost influentata de personalitatea lui Lennon sau de ceea ce acesta insemna: "Nu a fost vorba despre el, ci despre mine, iar daca nu era John Lennon, ar fi putut fi altcineva", a conchis acesta.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.