Kylie Minogue a fost desemnata cea mai influenta dintre celebritatile ce au suferit de cancer mamar, in urma unui sondaj organizat in Marea Britanie.

Kylie Minogue, in varsta de 42 de ani, a fost diagnosticata cu cancer mamar in anul 2005, cantareata fiind nevoita sa apeleze la o interventie chirurgicala si la chimioterapie.

Dupa un an, cantareata australiana a revenit pe scena si de atunci a sustinut numeroase concerte. In 2009, Kylie Minogue a concertat in 21 de tari, iar in iulie 2010 si-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, intitulat "Aphrodite".

Cantareata australiana a fost apreciata pentru curajul de a anunta in mod public ca sufera de aceasta boala si pentru onestitatea ei, relateaza MEDIAFAX.

Sondajul, la care au participat circa 1.000 de persoane, a fost realizat de Amoena, un brand vestimentar specializat in lenjerie intima, costume de baie si alte articole concepute pentru femeile care au apelat la mastectomie si la alte interventii chirurgicale impuse de terapia impotriva cancerului mamar.

  • In acest sondaj, Kylie Minogue a depasit alte celebritati care au suferit de aceeasi maladie, precum Linda McCartney, regretata sotie a cantaretului Paul McCartney, si cantareata Olivia Newton-John.

"Kylie a fost sursa de inspiratie pentru multe femei din lume, facandu-le sa vorbeasca in mod deschis despre temerile lor, incurajandu-le sa creada ca vor trece cu bine peste acest moment dificil. Mastectomia zdruncina din temelii increderea unei femei in propria-i frumusete si imagine, iar celebritati precum Kylie joaca un rol vital in ceea ce priveste cresterea nivelului de constientizare in randul publicului", se afirma in comunicatul emis de compania Amoena.

  • Printre celelalte celebritati care au vorbit in mod public despre lupta lor cu cancerul mamar se numara cantareata americana Sheryl Crow, care le incurajeaza pe femei sa isi faca mamografii la intervale regulate, si actrita britanica Lynn Redgrave, care a murit din cauza acestei boli la inceputul anului 2010, dupa ce a scris o carte in care a descris lupta ei cu cancerul.

Pe aceasta lista se regasesc actritele Maggie Smith, Christina Applegate, Maura Tierney, Cynthia Nixon, Edie Falco, Jaclyn Smith, Kate Jackson, Sally Whittaker, cantaretele Melissa Ethridge si Carly Simon, dar si prezentatoarea americana de televiziune Robin Roberts.
Citeste si:
Cancerul de sân. Peste 12 mii de cazuri sunt depistate zilnic
Cancerul de sân, cea mai...

Potrivit statisticilor furnizate de American Cancer Society si International Agency for Research on Cancer, aproximativ 1,3 milioane de cazuri de cancer mamar sunt diagnosticate pe plan mondial in fiecare an, aceasta maladie facand anual 465.000 de victime, fiind tipul de cancer cu cea mai mare rata de mortalitate din lume in randul femeilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.