Fructele si legumele de culoare neagra, sunt foarte benefice pentru sanatatea noastra.

Consumul lor ar genera pentru sanatatea organismului, un efect benefic care ar fi echivalentul pe care il reprezinta fumatul, dar in sensul opus.

„De ce vreau sa va atrag extrem de serios asupra acestei minunatii de culoare, o veritabila binecuvantare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!”, spune doctorul Marginean.

„Cand am folosit in limbaj medical cuvantul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie sa va ganditi este ”anti-cancer” (atat preventie, cat si terapie naturala), anti-imbatranire si status antiinflamator, dar nu numai atat !

Sa nu cumva sa uitati ca a doua cauza de deces la nivel European este reprezentata de cancer; insa in Romania, incepand cu 1997 principala cauza de deces este reprezentata de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare!”, subliniaza medicul.

  • Unde se gasete Resveratrolul, aceasta substanta minune?

Intai de toate se gaseste in general in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai): dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, samburii de struguri negri (dar si albi), mure negre, corcoduse negre, coacaze negre, prunele inchise la culoare, afine, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea neagra, fasolea neagra, dar si din varza de Bruxelles (care poate fi consumata si fiarta), fragi, alune.

Ultimele 3 sunt varietatile de legume si fructe care nu prezinta culoarea neagra, dar contin totusi Resveratrol intr-o cantitate mica; Resveratrolul exista intr-o cantitate de 50-100 mg/g pielita de strugure, mai mult decat dublul oricarei alte surse identificate.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.