Afla dupa ce reguli vestimentare ar trebui sa te ghidezi in Era Pop-Art in care traim!
Traim intr-o Era Pop-Art. E totul culoare in jurul nostru, sunt o sumedenie de mesaje, sloganuri, tipete, milioane de imagini, ne domina tehnologia. In acest haos aparent, este nevoie de multa inventivitate ca sa iesi in evidenta. Traim intr-o societate star-system, centrata pe individ si pe farmecul pe care acesta il exercita in jurul sau, in cercul sau de prieteni, pretudindeni. Prin hainele pe care le porti, prin gesturile pe care le faci, ideile pe care le exprimi fata de ceilalti, iesi in evidenta, te faci remarcat. Atunci, cum ar mai putea fi vorba despre reguli de vestimentatie cand de fapt suntem toti atat de diferiti?!

Cred ca singura regula in materie de vestimentatie este dezvoltarea unor abilitati vizuale proprii si al unui simt estetic, pentru ca hainele le porti intr-un anume fel, pentru ca asa simti si pentru ca vrei sa comunici nonverbal cu cei din jur.

1. De exemplu, cum ii poti interzice unei firi dinamice, vesele, optimiste sa nu poarte mai mult de trei culori?
Uitati de aceasta regula! Culorile sunt minunate, iar ele va pot da o stare de spirit nemaipomenita. Cred ca singura sugestie pe care pot sa v-o fac atunci cand va aventurati sa purtati multe culori, ar fi aceea de a avea grija la tipul de material pe care il au obiectele vestimentare alese. In general, acestea trebuie sa intre cam in aceeasi nota, ca textura, stralucire, senzatie pe care o lasa la atingere, sa se potriveasca.

Un exemplu special pentru ceea ce am spus mai sus, mi se pare stilul vestimentar din aceasta imagine. Compozitia look-ului merge pe o dominanta de oranj-caramiziu si fucsia, aceste pete de culoare avand rolul de a "linisti" explozia de culori si forme de pe rochita. De asemenea, caramiziul mai intens al pantofilor ajuta la echilibrarea estetica a vestimentatiei. Si in cazul primului exemplu, albastrul blugilor are rolul de a contrasta vizual cu acea nebunie de culori si inflorituri, de pe geanta si camasa.

Sub forma de "tips", puteti retine acest aspect: puteti combina oricat de multe culori vreti, iar daca reusiti sa gasiti o formula prin care sa atenuati agitatia coloristica cu zone de calm monocrome cum ar fi o jacheta, o pereche de pantaloni, un cardigan, sau poate o esarfa, atunci veti obtine rezultate deosebite.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...


2. “Regula asortarii”
… Nimic nu mi s-a parut mai nepotrivit decat sa ii indoctrinezi pe oameni cu aceasta "regula", care nu face in fapt decat sa provoace si mai multe catastrofe vestimentare. Am observat mania femeilor pentru a se asorta si iata la ce se ajunge: rochie rosie, geanta rosie, cercei rosii… si nu faci decat sa te transformi intr-o mare tomata! Da, ar avea cumva sens ideea asortarii culorilor, daca ea nu ar fi prost inteleasa. In estetica, unul dintre principii este repetitia. Realizezi cumva un echilibru estetic, repetand un strop din culoarea bluzei, poate la pantofi sau in imprimeul pantalonilor. Dar sa nu exageram! Iar dictionarul spune clar: "a asorta = a aseza laolalta diverse lucruri pentru a forma un tot armonios". Deci in niciun caz a asorta nu inseamna ca trebuie sa purtam aceeasi culoare din cap pana in picioare sau sa ne cautam innebunite o geanta cu aceeasi culoare pe care o au pantofii cei noi! "Un tot armonios" il putem obtine in diverse feluri, mai ales daca ne dam libertatea de a ne juca. Nu, nu e musai ca geanta sa aiba aceeasi culoare precum cea a pantofilor!

Citeste si:
Denise Rifai, desființată de Iulia Albu. Ținuta prezentatoarei nu a...
Denise Rifai, desființată de...

Si aici un exemplu frumos, nu? Geanta supradimensionata de culoare nuda scoate in evidenta tinuta cuminte in dungi, negru si denim.

3. “Nu poti combina elemente sport (tricou, tenisi, etc.) cu elemente ale stilului elegant”. Oare?! Mai vedem. Este intr-adevar riscanta combinatia si daca nu ai grija, poti usor cadea in capcana kitch-ului, insa si acesta este un mit care ar trebui spulberat. La un party de exemplu, poti face diferenta prin indrazneala de a combina cele doua stiluri. Pe la Hollywood se poarta de o vreme buna pantofii sport, la costumul de gala, pe covorul rosu. Iata ca uneori, barbatii ne dau lectii in materie de stil! Am avut o placuta surpriza sa descopar acest stil vestimentar care combina de minune elemente ale elegantei masculine (pantalonii, blazerul, ceasul) si tricoul marinaresc casual.

In varianta feminina... Cu pantofi sport reinterpretati intr-o maniera mai delicata, feminia, cu geanta plic si accesorizata, rochia sporty, devine foarte sic, pentru o dupa-amiaza de vara...

Citeste si:
Tot ce trebuie să ştii despre look-ul smart casual
Tot ce trebuie să ştii despre...

Cititi articolul integral pe Envy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.