Actorul francez Gerard Depardieu va ajunge in luna august la Sighisoara, unde se vor face filmari la o ecranizare dupa nuvela "Moartea lui Ip" de Titus Popovici.

Depardieu interpreteaza rolul principal, iar Dorel Visan va juca alaturi de el si de actorul Harvey Keitel, transmite corespondentul NewsIn.

„Din 22 august, Casa de Film 'Tandem Film' din Bucuresti va veni la Sighisoara pentru sase saptamani, pentru a filma «So I say», o ecranizare dupa «Moartea lui Ip». In rolul principal va fi Gerard Deparieu. Vor fi si actori actori romani, cum e Dorel Visan. Ceea ce este foarte important pentru noi este ca in preambulul filmului se spune „undeva in Sighisoara, dupa primul Razboi Mondial”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Sighisoara, Anca Ratiu.

Aceasta a spus ca prin contract este specificat ca, dupa premiera din Franta, filmul va avea o premiera si la Sighisoara.

Filmarile au loc in Cetatea Medievala, in localitatea Saschiz (localitate des vizitata de printul Charles) si la Lacul Serches.

  • Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii din Sighisoara, dupa editia de anul acesta a "Festivalului Sighisoara Medievala", care va avea loc in perioada 23-25 iulie, Casa de productie VIP video International Production din Italia va realiza un documentar care va fi difuzat pe mai multe canale internationale, sub genericul „Cele mai frumoase sarbatori din lume”.

„Il consideram un cadou al notorietatii. Acest documentar o sa faca parte dintr-o coloana de documentare denumita «Cele mai frumoase sarbatori din lume», care va fi difuzat pe canale de televiziune cum ar fi RAI, SKY, dar si pe Home Video. Aceasta propunere nu face decat sa confirme aprecierea de care se bucura Sighisoara, ca centru cultural, si ilustreaza cu prisosinta rolul Festivalului Sighisoara Medievala ca vector de imagine, fiind un cadou de majorat valoros”, a spus Anca Ratiu.
Citeste si:
Vacanța în Transilvania: 10 idei de locuri de basm
Vacanța în Transilvania: 10...

Organizatorii festivalului au mai precizat ca intentioneaza sa il invite si pe mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles, dar ca acesta este, oricum, prezent la Sighisoara prin Fundatia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patroneaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.