Se apropie anotimpul vacanțelor, iar un concediu în România este cea mai bună alegere pentru această perioadă. Dacă vrei să vezi locuri cu natură de vis, oameni ospitalieri și istorie impresionantă, alege Transilvania. Ca să-ți venim în ajutor, îți prezentăm câteva destinații de basm din regiunea aflată în inima țării:

Viscri

Cunoscut ca Satul Prințului Charles datorită casei cumpărate aici de alteța regală britanică, Viscri este un loc idilic. Aici timpul parcă s-a oprit în loc, iar tradițiile multietnice, frumusețea locurilor și ospitalitatea oamenilor sunt motive în plus pentru o vacanță rurală, la aer curat și relaxare. Degustări de vinuri, ospețe cu bucate preparate după rețete vechi și plimbări domoale cu trăsura fac din Viscri locul ideal pentru un concediu de neuitat.

Prejmer

Cetatea și Biserica fortificată se numără printre atracțiile turistice ale acestei localități din zona Brașovului. Prejmer este un loc tipic transilvan, cu peisaje semețe și o istorie tumultoasă. Iubitorii de natură găsesc aici o pădure impresionantă, iar copiii vor fi încântați de evenimentele tradiționale, precum Sărbătoarea clătitelor.

Biertan

Printre cele mai cunoscute locuri din regiunea Sibiului, Biertan își întâmpină oaspeții cu atracții turistice deosebite: ansamblul de fortificații, Biserica evanghelică, crama medievală și, mai ales festivalul anual al sașilor, care adună mii de oameni din toată lumea, la un eveniment unic, cu dansuri populare și preparate culinare tradiționale.

Saschiz

Județul Mureș este și el prezent în topul destinațiilor de vis din Transilvania, cu Saschiz, unul dintre cele mai frumoase sate ardelenești. Vizitatorii sunt întâmpinați de o natură idilică, oameni ospitalieri și atracții turistice deosebite, precum biserica fortificată, turnul cu ceas și cetatea țărănească. Sunt celebre dulcețurile preparate aici, după rețete șoptite din generație în generație, cu ingrediente speciale, dintre care cel mai popular este rubarba.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Câlnic

Acest sat din Alba este una dintre cele mai vechi localități transilvane și are monumente incluse în Patrimoniul UNESCO: Cetatea Câlnic și bisericile din lemn, specifice zonei. Cu un relief pitoresc, printre dealuri domoale și culmi împădurite, Câlnic este un loc perfect pentru o vacanță liniștită, în inima Ardealului.

Bonțida

Cel mai cunoscut castel din regiune, denumit Versailles-ul Transilvaniei, Castelul Banffy este găzduit de această localitate clujeană, unde are loc faimosul festival Electric Castle. Bonțida este una dintre cele mai populare destinații pentru cazări în Transilvania și în fiecare an primește oaspeții la distracție, muzică și voie bună.

Balvanyos

Cunoscuta stațiune balneară din Covasna este un loc de vacanță superb în orice anotimp. De aici pot fi vizitate obiective turistice precum Lacul Sfânta Ana, Cetatea Balvanyos, complexul carstic, mofetele și izvoarele minerale, crestele pitorești ale Munților Bodoc.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Făgăraș

Unul dintre cele mai frumoase orașe montane din țară, Făgăraș este o destinație turistică ideală pentru o vacanță de relaxare activă, cu drumeții în locuri deosebite, precum Laguna Albastră, excursii la cetăți și biserici medievale. Printre atracțiile zonei sunt Poiana narciselor și Castrul roman de la Feldioara.

Sighișoara

Singura cetate medievală locuită din România și printre cele mai frumoase din Europa, Sighișoara este o destinație turistică faimoasă de pe meleagurile transilvane. Merită vizitată pentru farmecul ei aparte și clădirile ce spun poveștile unor vremuri vechi, cu prinți și domnițe, menestreli și hanuri unde drumeții se opreau la ospețe și cântece vesele.

Salina Turda

Considerată cel mai spectaculos subteran modelat de oameni din lume, Salina Turda este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi atunci când planifici o vacanță în Transilvania. Vei merge într-o călătorie prin galerii și tuneluri adânci, luminate feeric și cu o acustică impresionantă. Te așteaptă atracții diverse: roată panoramică, terenuri de sport, amfiteatru pentru spectacole și concerte, plimbare cu barca pe lacul subteran.

Citeste si:
Peste 80% din hotelurile din Sighișoara, închise pe fondul...
Peste 80% din hotelurile din...

Alege destinația preferată și petrece vacanța în Transilvania, regiunea cu locuri de basm, oameni ospitalieri și povești fascinante!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.