Cunoscuta scenografa Marina Draghici a castigat trofeul Tony la categoria cele mai bune costume, pentru muzicalul Fela.

Decorurile si costumele realizate de romanca au putut fi admirate, printre altele, la Opera Nationala din Paris, la Manhattan Theatre Club si in spectacolele de pe Broadway, scrie agentiadepresamondena.com.

Printre alte proiecte la care a lucrat Marina se numara costumele din serialul TV "Dexter", dar si piese celebre de teatru, in care au jucat Meryl Streep sau Kevin Kline, relateaza stirileprotv.ro.


Muzicalul “Fela”, i-a adus romancei si un premiu Lortel, cea mai importanta distinctie acordata productiilor off-Broadway pe scena teatrala newyorkeza.

Spectacolul, bazat pe viata si muzica legendei africane Fela Anikulapo Kuti, creatorul afro-beat-ului, a avut premiera off-Broadway in septembrie 2008 si s-a bucurat de succes in randul publicului si de critica la New York. Pentru scenografia si picturile murale care au acoperit peretii teatrului 37 Arts, unde piesa s-a jucat pana in 5 octombrie 2008, Marina Draghici a colaborat cu street artistii romani Omar, Nuclear Fairy si IRLO, protagonistii scandalului “Poneiul roz”

De-a lungul carierei, prin mainile Marinei au trecut multe vedete precum Robin Williams, Glenn Close, Isabella Rosselinni, Lenny Kravitz si cantareata Mariah Carey, pe care a uratit-o pentru rolul din "Precious".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.