Social 6 Aprilie 2009 17:56
Scenografa Marina Draghici a primit doua nominalizari la prestigioasele premii Lortel, pentru realizarea scenografiei si a costumelor spectacolului "Fela!", al coregrafului Bill T. Jones, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din New York.

Spectacolul, bazat pe viata si muzica legendei africane Fela Anikulapo Kuti, creatorul afro-beat-ului, a avut premiera off-Broadway in septembrie 2008 si s-a bucurat de succes in randul publicului si de critica la New York. Pentru scenografia si picturile murale care au acoperit peretii teatrului 37 Arts, unde piesa s-a jucat pana in 5 octombrie 2008, Marina Draghici a colaborat cu street artistii romani Omar, Nuclear Fairy si IRLO.

Alaturi de cele doua nominalizari ale Marinei Draghici, "Fela!" a mai primit alte 3 nominalizari la premiile Lortel, pentru cel mai bun musical, cel mai bun coregraf (Bill T. Jones) si cel mai bun actor principal (Sahr Ngaujah).

Premiile Lortel au fost infiintate in 1985 si reprezinta cea mai importanta distinctie acordata productiilor off-Broadway de pe scena teatrala din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.