Eurovision va debuta astazi, la Oslo, cu prima semifinala, in cadrul careia vor concura 17 tari, urmand ca reprezentantii Romaniei, Paula si Ovi, sa urce pe scena in cea de-a doua semifinala, care va avea loc joi, informeaza reprezentantii Televiziunii Romane.

Moldova, Rusia, Estonia, Slovacia, Finlanda, Letonia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Polonia, Belgia, Malta, Albania, Grecia, Portugalia, Macedonia, Belarus si Islanda vor concura in cadrul primei semifinale, in urma careia vor fi alese zece tari pentru finala.

Finala concursului va avea loc sambata si va fi transmisa de TVR, incepand cu ora 22.00. Romanii vor avea drept de vot doar pentru cea de-a doua semifinala si pentru finala. [Paula Seling va reprezenta Romania la Eurovision]

Franta, Germania, Spania si Marea Britanie sunt tarile calificate direct in finala din 29 mai alaturi de Norvegia. Celelalte 34 de tari vor participa mai intai in semifinale, care vor avea loc pe 25 si 27 mai. Romania va concura in cea de-a doua semifinala, alaturi de Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elvetia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croatia, Georgia si Turcia.

Concursul se va desfasura anul acesta pe Telenor Arena din capitala Norvegiei.

Piesa "Playing with fire", interpretata de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, reprezinta Romania la cea de-a 55-a editie a concursului Eurovision.

Cea de-a 55-a editie a Eurovision se va desfasura anul acesta intre 25 si 29 mai in Norvegia, tara care a castigat concursul in 2009, cu piesa „Fairytale" a lui Alexander Rybak. In 2009, Elena Gheorghe, care a reprezentat Romania la Eurovision cu melodia "The Balkan Girls" s-a clasat pe locul 19 din 25.

Cea mai buna performanta a Romaniei la Eurovision a fost locul al treilea, obtinut de Luminita Anghel & Sistem in anul 2005, cu piesa "Let me try".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.