Los Angeles Times o include pe Angela Gheorghiu, poreclita Draculetta de colegii de breasla, intre cantaretii de opera care au iscat scandaluri si au provocat probleme in spatele scenei, alaturi de sopranele Maria Callas si Kathleen Battle.

Jurnalistii de la LA Times scriu despre Gheorghiu, steaua de foc poreclita Draculetta in lumea operei, ca a fost concediata in 2007 din productia "La Boheme" la Chicago din cauza ca a chiulit de la prea multe repetitii, relateaza NewsIn.

Anul trecut Gheorgiu s-a retras din noua productie "Carmen", a Metropolitan Opera, spectacol care fusese special conceput pentru ea. La momentul retragerii soprana trecea printr-un divort de sotul sau, Roberto Alagna, care ar fi trebuit sa-i fie partener pe scena.

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna s-au cunoscut in 1996, atunci cand au repetat si cantat impreuna in opera "Boema".

Recent, regizorul Richard Eyre a anuntat ca Angela Gheorghiu va reveni in opera "Carmen" de Bizet la Metropolitan Opera din New York.

Soprana Angela Gheorghiu a fost desemnata Artista anului la Classical Brit Awards desfasurate la Royal Albert Hall din Londra.

Angela Gheorghiu a mai castigat acest premiu, in 2001, pentru rolul principal in opera "Madama Butterfly" de Puccini in regia lui Antonio Pappano. Soprana a fost recompensata anul acesta pentru albumul sau "Madama Bautterfly", depasindu-le pe competitioarele sale - soprana rusa Anna Netrebko si violonista Marin Allsop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.