Fana declarata a pantofilor cu toc inalt, Victoria Beckham a fost provocata de publicatia DailyMail sa poarte pantofii din ultima colectie a celebrului designer roman Mihai Albu.

Mihai Albu, supranumit "arhitectul de pantofi", a lansat pantofii cu toc de 30 de cm, cu care a participat si la Bucharest Fashion Week.

"Te provocam Posh!", titreaza cotidianul britanic DailyMail, in editia de astazi.

Jurnalistii britanici au realizat un material amplu despre noua colectie a lui Mihai Albu pe care o compara cu o adevarata opera de arta.

“Albu, fost arhitect, combina matematica, arhitectura si arta in creatiile sale, care sunt mai mult sculpturi decat incaltaminte”, considera cotidianul britanic care nu omite nici aspectul financiar.

"Intr-o tara in care salariul mediu este de 450 de lire sterline, acesti pantofi costa 1.200 de lire",
relateaza DailyMail.

Insa, in ciuda pretului destul de mare, Albu spune ca a primit deja numeroase comenzi.

" Tocurile sunt un avantaj pentru ca multe femei nu au picioare lungi"
, a declarat Mihai Albu.

Contactat de evz.ro, designerul infirma preturile etalate de Daily Mail, explicand ca intr-o tara cu o economie in declin, cum este Romania, este imposibil sa vinzi pantofi la astfel de sume precum cele vehiculate de jurnalistii britanici.

"Pantofii mei valoreaza intre 200 si 400 de euro, iar aceia despre care se vorbeste in articolul respectiv nici macar nu sunt de vanzare. Ii folosesc pentru prezentari si la expozitii. Diferenta de pret este facuta, in afara de materialele folosite, de manopera", a spus artistul.

Inaltimea fabuloasa a tocurilor nu este singurul aspect de admirat la creatiile lui Mihai Albu. De asemenea, designerul isi transforma lucrarile intr-o reala simfonie a iubirii dintre femeie si pantofii cu toc, folosind tot felul de efecte speciale precum piele frantuzeasca incrustata cu pietre pretioase, pene sau oglinzi.

Citeste si:
Mihai Albu nu vrea să-și supere fosta soție. Ce sacrificii face...
Mihai Albu nu vrea să-și...

“Colectia este ca un haos controlat cu elemente de fatada de arhitectrua transpuse pe un produs”, a declarat Albu in emisiunea Happy Hour.

Mihai Albu s-a inspirat in realizarea noii sale colectii din creatiile lui Brancusi si din operele arhitectului spaniol Antonio Gaudi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.