James Cameron si-a lasat "Titanicul" doar 12 ani sa se bucure de faima filmului cu cele mai mari incasari din istorie si ne-a adus o noua productie fantastica: Avatarul, care la 6 saptamani de la lansare a starnit valuri de controverse in intreaga lume si a vandut bilete de 1.841 miliarde de dolari.
Recordul reusit de James Cameron cu productia Avatar spulbera faima Titanicului, care a strans din 1997 pana in 2010 incasari de 1,84 miliarde de dolari in toata lumea, din care 600 de milioane in SUA. Criticii sunt de parere ca niciun alt film nu va putea in viitorul apropiat sa intreaca productiile lui Cameron. In ultimii 12 ani, doar trei productii au reusit sa depaseasca limita de 1 miliard de dolari: "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui","Dark Knight" si "Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului".

Avatarul lui Cameron, distins in urma cu o saptamana cu Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic, este pentru a sasea oara lider al box-office-ului american de week-end, cu incasari de 36 de milioane de dolari din bilete vandute in SUA in acest sfarsit de saptamana.

Urmatoarele locuri in box-office-ul american de weekend sunt ocupate de thriller-ul "Legion", regizat de Scott Stewart, film ce prezinta povestea unui grup de straini care calatoreste prin lumea lovita de apocalipsa biblica. Pelicula a incasat 18,2 milioane de dolari. Un alt thriller, "The Book of Eli", regizat de Allen si Albert Hughes, cu Denzel Washington in distributie, urmeaza in top cu incasari de 17 milioane de dolari. "The Book of Eli" va avea premiera in Romania pe 29 ianuarie, iar "Legion" pe 12 martie.

Pe cand Avatar 2 si 3 ?

Vestile unei continuari a blockbuster-ului Avatar s-au inmultit in ultima vreme, in conditiile in care potrivit institutului de cercetare de marketing CinemaScore audientele l-au clasat ca pe un film de rang A. Avand exemple clare printre productiile lui Cameron Terminator 2 si Aliens, toata lumea se intreaba ce urmeaza dupa Avatar. Cameron vorbea inca din 2006 despre Avatar 2 si despre o trilogie Avatar, iar potrivit Movie Moron, regizorul a marturisit recent ca inca doua filme sunt in planurile sale. Acum ramane sa ne imaginam in ce directie o va lua povestea de pe Pandora pentru a-i urmari pe Jake (Sam Worthington) si Neytiri (Zoe Saldana).

Producatorul Jon Landau a declarat ca "in prima parte a Avatar este explorata suprafata planetei Pandora, insa interiorul ramane de vazut". Si James Cameron a declarat la un moment dat ca Pandora nu este singura planeta din galaxia Polyphemus si probabil celelalte parti vor viza si alte planete aflate in sistemul solar Alpha Centauri.

Daca pentru crearea primului Avatar Weta Digital si Industrial Light and Magic au muncit mai bine de doi ani, scenaristii au consultat lingvisti ca sa inventeze un limbaj complex pentru populatia Na'vi, in ceea ce priveste cea de-a doua parte a filmului, scenariul nu a fost inca scris, iar productia peliculei ar putea dura si 4 ani, desi tehnologia, mediul inconjurator si personajele au fost deja create.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.