Cel mai scump film din istorie este laudat in presa britanica dupa premiera de joi seara din Londra, fiind catalogat de catre jurnalisti si critici drept o pelicula cum nu s-a mai vazut

Buget de 240 de milioane de dolari pentru realizarea filmului si inca aproximativ 260 de milioane cheltuieli de marketing, estimeaza The Telegraph. Uriasa investitie, fara precedent in istoria cinematografiei, a meritat insa pana la ultimul cent. "Avatar" i-a uimit pe britanici si are toate sansele sa faca la fel in restul lumii, anuntandu-se de pe acum una dintre peliculele favorite la Oscarurile de anul viitor.

"Tehnologia dezvoltata de Cameron in acest film este formidabila, efectele speciale sunt remarcabile, astfel ca o pereche de ochelari din plastic este tot ceea ce ii trebuie spectatorului pentru a fi transportat intr-o alta lume", au scris jurnalistii, citeaza NewsIn.

Intr-un titlu ce amesteca inspirat admiratia, invidia si umorul englezesc, The Guardian titreaza despre "Avatar": "N-ar trebui s-o spunem, dar e foarte bun", in timp ce BBC puncteaza eliberarea pe care a trait-o Cameron la terminarea filmului, dupa aproape patru ani de munca neintrerupta, veniti dupa alti 10 in care cineastul a asteptat, cu scenariul in mana, tehnologia necesara pentru a urni proiectul.

Pentru punerea in scena a lumii reprezentate in metafora 3D a lui Cameron de o planeta indepartata numita Pandora, a fost nevoie de sute de cadre si munca de animatie.

Actrita americana Sigourney Weaver a declarat ca "Avatar", cel mai nou film al sau, va determina publicul sa isi doreasca de acum incolo altceva atunci cand intra in sala de cinema. Filmul va rula in Romania din data de 12 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.