Avocatii lui Roma Polanski vor depune astazi o noua cerere de punere provizorie in libertate, dupa ce, vineri, ministerul elvetian de Justitie a refuzat eliberarea cineastului.
"Vom formula o noua cerere, luni", a declarat avocatul Hervé Temime, citat de cotidianul belgian Le soir, citat de NewsIn. Aceasta noua solicitare va cuprinde "garantii adecvate", care sa convinga Tribunalul penal federal din Bellinzone sa accepte punerea provizorie in libertate.

Vineri, ministrul elvetian de Justitie s-a opus unei a doua cereri de eliberare a regizorului francez, motivand ca riscul ca acesta sa fuga este ridicat. Pe 20 octombrie, tribunalul din Bellinzone a respins prima cerere de punere in libertate a lui Roman Polanski.

Roman Polanski a fost arestat la sfarsitul lunii septembrie, la Zurich, unde urma sa participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera, cu un mandat de retinere american pentru fapte petrecute in 1977, in SUA, si se afla in detentie provizorie, in asteptarea extradarii. [Lumea cinematografiei, consternata de arestarea lui Polanski]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.