Ultimul film al lui Sally Potter, "Furia", cu Jude Law in distributie, va avea o premiera inedita, pe telefonul mobil, povestea peliculei fiind ea insasi construita pe o serie de interviuri, consemnate in culisele unei prezentari de moda.
Aceasta premiera neobisnuita se leaga de viziunea lui Sally Potter despre "Furie", o poveste despre un show de moda din New York, spusa prin intermediul unei serii de interviuri, luate de un elev de colegiu pe telefonul mobil, timp de sapte zile, potrivit NewsIn.

Cei 14 actori din distributie, atat staruri de top, cat si talente noi, joaca personaje care au, fiecare, rolul sau in acest show de moda, de la designer, al carui rol este jucat de Simon Abkarian si modelele sale, interpretate de Lily Cole si Jude Law, pana la criticul de moda jucat de Judi Dench si fotograful intruchipat de Steve Buscemi.

Pe masura ce incep sa i se destainuie lui Michelangelo, elevul invizibil care poarta camera de pe telefon, ies la iveala secrete personale si incep sa se teasa detaliile din spatele scenei.

Potter a petrecut timp de doua zile cu fiecare actor, filmand interviul personajului intruchipat pe un fundal albastru, nefiind decat ea, singura, in spatele camerei, alaturi de un tehnician de sunet. Intoarcerea la acest tip de performanta pura si stilul intim de a face film a fost o experienta eliberatoare, atat pentru echipa de actori, cat si pentru regizor.

Filmul va avea premiera pe telefoanele mobile. Incepand cu data de 21 septembrie, "Rage" va putea fi descarcat gratuit, asa cum anunta site-ul oficial al filmului, prin intermediul site-ului Babelgum, in sapte episoade, cu frecventa de un episod pe zi.

Exista si o premiera britanica a filmului, pe 24 septembrie, la BFI din Londra, dar si la toate cinematografele din Marea Britanie, unde spectatorii vor fi invitati sa ii trimita intrebari lui Potter si echipei, in timp ce actorul Jude Law, aflat la New York, se va alatura acestora, prin Skype, in direct. Varianta pe DVD a filmului se va lansa pe 28 septembrie.

Cei care nu detin telefoane mobile de ultima generatie, dar au acces la un computer, pot vedea filmul online incepand cu data de 28 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.