Cea de-a XVII-a editie a festivalului Cerbul de Aur incepe in seara aceasta, in Piata Sfatului din Brasov, programul serii incluzand un spectacol de muzica usoara romaneasca si un recital al trupei "Sistem", anunta organizatorii.
Luminita Anghel si Aura Urziceanu vor interpreta piesele "The Best", respectiv "Pround Mary", facute cunoscute publicului din intreaga lume de Tina Turner. Mihai Georgescu si Delia Matache vor bucura audienta cu melodii precum "I Want To Break Free" si "I Will Survive", cu care Queen si Gloria Gayner au facut furori.

Iubitorii muzicii lui Tom Jones vor putea asculta piesa "Delilah" in interpretarea lui Marcel Pavel. Si Monica Anghel va urca pe scena Cerbului de Aur cu melodia "Unchain My Heart", varianta interpretata de Ray Charles. Piesa "I Feel Good" a lui James Brown va fi cantata de Aurelian Temisan.

Regretatul Frank Sinatra va fi readus in memoria publicului de catre Gabriel Cotabita care va canta "My Way". Spectatorii si telespectatorii vor putea fredona alaturi de Nicola si Paula Seling piesele "Stop" si "I Will Always Love You", care le-au adus succes lui Sam Brown si Whitney Houston.

Din spectacolul de deschidere nu va lipsi nici muzica romaneasca. Doina Spataru va canta "Nu ma mai despart de tine", Vlad Mirita va aduce in atentia publicului melodia "Eternitate" cantata de George Nicolescu, iar Leo Iorga va face audienta sa vibreze cu piesa trupei Compact, "Singur te caut in noapte".

Lista pieselor romanesti este intregita de melodia "Dor de viata" cu care Aura Urziceanu a bucurat publicul ani la rand, si "Drumurile noastre toate" a regretatului maestru Dan Spataru. Cele doua piese vor fi interpretate de Nico si George Nicolescu.

Finalul spectacolului de deschidere va fi marcat de piesa lui Michael Jackson, "We Are The World", care va putea fi ascultata in interpretarea tuturor artistilor.

Acest spectacol va fi precedat de un program special pregatit de trupa Sistem si de Baletul Festivalului Cerbul de Aur a carui coregrafie este asigurata de Tone Leonard, component al trupei Lord of The Dance adus special din Irlanda pentru evenimentul de la Brasov.

Dupa spectacolul de deschidere prezentat de Delia Budeanu si Aurelian Temisan, vor intra in competitie primii 8 concurenti: Massimo Bertacci (Italia); Xonia (Australia); Roberto Meloni (Letonia); Geta Burlacu (Moldova); Raffaele (Belgia); Sergey (Armenia); The Marker (Romania) si Nikolay Demidov (Rusia).

Xonia s-a nascut in Australia, dar parintii ei sunt romani. Ea spune ca vrea sa le demonstreze australienilor ce lucruri minunate se pot face in Romania. "De un an de zile am venit in Romania, pentru ca aici genul de muzica pe care il cant, pop-dance, prinde mult mai repede decat in Australia. Vreau sa-mi construiesc o cariera solida, de aceea ma bucura mult participarea mea la festival. Intentia mea este sa cuceresc publicul, dar si juriul, cu show-ul pe care l-am pregatit. Vreau sa arat australineilor ce lucruri minunate se pot face in Romania, iar, daca voi cuceri vreun trofeu, voi fi mandra sa-l duc si sa il arat tuturor australienilor", a spus Xonia, potrivit NewsIn.

Seara se va incheia cu un recital al trupei Hot Chocolate. Cu o cariera impresionanta, de mai bine de 30 de ani, Hot Chocolate au lansat de-a lungul vremii piese cunoscute in toata lumea. „You Sexy Thing", „Every One's A Winner", „It started with a Kiss" si „So you win Again" sunt doar cateva dintre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.