Mai putin cunoscuta decat "Yesterday" sau "Yellow Submarine", "She Loves You" este, totusi, cea mai vanduta melodie a legendarei trupe britanice The Beatles, urmata de "I Want To Hold Your Hand" si "Can't Buy Me Love", scrie The Times.
Pe locurile 4 in clasamentul incasarilor se afla "I Feel Fine", in timp ce "Yesterday", cea mai populara piesa din istoria trupei, este doar a 24-a, avand insa circumstantele de a nu fi fost niciodata lansata in varianta single.

Aparuta in 1963, "She Loves You" a fost a doua piesa Beatles care a ajuns lider in topuri. Primul number one al trupei, "Love Me Do", este pe locul 17 din punct de vedere al incasarilor.

The Beatles, formata din Paul McCartney, John Lennon, George Harrison si Ringo Starr, este considerata cea mai valoroasa si mai populara trupa din istoria muzicii pop-rock, care, in anii '60, a dominat topurile din intreaga lume, cu hit-uri vandute in zeci de milioane de exemplare.

Criticii spun ca piesele lor au revolutionat, practic, muzica, de la stilul beat de la inceputul carierei lor, care a "upgradat" rock'n'roll-ul, la albumele "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" si "Revolver", considerate embleme ale inovatiei. Componentii trupei au starnit si numeroase controverse, printre care si cea legata de cuvintele lui Lennon "suntem mai populari decat Isus".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.