Madonna, pe numele evreiesc Esther, a ajuns duminica in Israel, unde va sustine, marti si miercuri doua concerte, in parcul Hayarkon din Tel-Aviv, in fata a 100.000 de fani, citeaza NewsIn.
In ciuda precautiilor luate pentru a evita paparazzi, cantareata a fost filmata in timp ce se afla la Zidul Plangerii, insotita de garzile de corp. Ea a ramas in acel loc timp de o ora, dupa care s-a intors la Tel-Aviv.

Urmeaza ca Madonna sa se intalneasca in aceasta seara cu seful opozitiei din Israel, vechiul ministru de Externe Tzipi Livni, iar vineri, cu premierul Benjamin Netanyahu.

Adepta a religiei Cabala, Madonna va participa la un simpozion despre mistica iudaica, impreuna cu doi dintre prietenii sai, actorii Ashton Kutcher si Demi Moore. Este posibil ca si cantaretul Justin Timberlake sa li se alature, conform presei israeliene.

Madonna a luat numele evreiesc de Esther in 2004, cand a participat la o reuniune mistica consacrata Cabalei, in Israel. Din perpectiva iudaismului ortodox, demersul artistei este aproape un sacrilegiu, deoarece artista nu este convertita la iudaism. Chiar daca s-ar converti, traditia nu i-ar permite sa studieze Cabala, religia fiind permisa doar persoanelor casatorite de mai mult de 40 de ani, care au studiat Talmudul, baza legislatiei religioase a iudaismului.

Etimologic, Cabala vine de la cuvantul qabala, care inseamna traditie, in sensul receptarii unui patrimoniu a carei origine este divina.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.