Peste noua milioane de discuri ale lui Michael Jackson au fost vandute in cele trei saptamani care au trecut de la decesul artistului, cifra impresionanta si neegalata de interpretii in activitate, potrivit MTV.com.
Albumele lui Michael Jackson domina, din nou, topurile muzicale din Europa, Asia si SUA, iar incasarile din vanzari sunt pe masura. Dupa ce, in ultimii 20 de ani de cariera, Michael Jackson s-a luptat sa atinga, din nou, vanzarile record obtinute in 1983 de "Thriller", regele muzicii pop a redevenit cea mai dominanta figura muzicala de pe planeta dupa decesul sau neasteptat, survenit pe 25 iunie, relateaza NewsIn.

In ultimele trei saptamani, albumele si compilatiile lui Michael Jackson au ocupat primele 10 locuri din Top Pop Catalog Albums din SUA, inregistrand vanzari de peste 2,3 milioane de unitati de la decesul artistului, dintre care 1,1 milioane numai in ultimele sapte zile.

Potrivit Los Angeles Times, o sursa neidentificata care cunoaste cifrele exacte ale vanzarilor pentru catalogul muzical al lui Michael Jackson a declarat ca peste noua milioane de discuri ale sale au fost vandute la nivel mondial, incepand din 25 iunie.

Purtatorul de cuvant al casei de discuri Sony Music, care detine drepturile asupra catalogului cu melodiile din cariera solo a lui Michael Jackson, nu a negat cifra, insa nici nu a facut comentarii pe marginea acestui subiect.

O colectie de cinci albume ale lui Michael Jackson va fi lansata la sfarsitul lunii

Casa de discuri Sony Music, care a lucrat cu Michael Jackson la ultimele sale albume, va lansa in Romania, la sfarsitul lunii iulie, o colectie de cinci albume ale artistului - "Off the wall", "Thriller", "Bad", "Dangerous" si "Invincible" potrivit reprezentantilor casei de discuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.