LifeStar 13 Mai 2009 16:42
Chiar daca se spune ca o familie nu poate avea gemeni decat din 7 in 7 generatii, situatia demografica din Kerala, India infirma vorbele din popor. Aici doctorii incearca sa desluseasca secretul celor peste 220 de perechi de gemeni existente in cele 2000 de familii inregistrate.
Expertii care au vizitat satul tropical Kodinhi din Kerala au ramas fara raspuns in fata multitudinii de intrebari pe care le aveau localnicii. Acestia sperau sa afle cum este posibil ca numai in satul lor sa se gaseasca de 6 ori mai multi gemeni decat media de pe intreg Globul. In 2008 s-au nascut 15 perechi de gemeni, din cele 300 de nasteri sanatoase inregistrate, iar in 2009 localnicii cred ca acest record va fi depasit.

In ultimii 5 ani au fost nascute peste 60 de perechi de gemeni, rata natalitatii evoluand de la an la an. Doctorul local Krishnan Sribiju se declara foarte entuziast cu privire la acest amplu fenomen si a demarat o serie de cercetari asupra miraculoasei suite de nasteri.

Potrivit acestuia, "indienii si asiaticii in general sunt populatia care este cel mai putin familiarizata cu aceste <incidente> genetice. In plus, aici nu se gasesc tratamente IVF sau de fertilizare in vitro din cauza costurilor pe care le ridica. Rata globala a gemenilor nascuti, a crescut mai ales in Occident datorita inseminarii artificiale, insa aici nu poate fi vorba de asa ceva”. Acesta a mai adaugat ca gemenii sunt nascuti in general de femei mai in varsta, in mod normal, insa aceasta regula nu se aplica si in Kodinhi deoarece aici tinerele se casatoresc de la 18-20 de ani si au copii foarte devreme".

Un alt factor care contravine trendului-gemenilor este ca femeile trebuie sa masoare aprox. 1,60 m pentru a purta gemeni, insa aceste femei au in jurul a 1,50 m.

Debbie Ross, specialist Tamba, axata pe nasteri multiple, a declarat pentru SkyNews ca aceasta suita miraculoase poate fi consecinta a mai multor factori, in primul rand cel ereditar, familiile inrudindu-se intre ele. "Este mai probabil ca o sa dai nastere la o pereche de gemeni, daca ai un material genetic in spate care atesta ca familia ta e formata din gemeni". Aceasta afirma ca in mod normal sansa de a avea gemeni ne-identici este de 1 la 65, sansele crescand cu cat mama inainteaza in varsta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.