Putini oameni stiu ca, pe langa circumcizia la barbati, care se practica din considerente culturale si religioase in multe tari din lume, exista si o circumcizie la femei, mult mai periculoasa si cu efecte devastatoare asupra sanatatii.

Multilarea genitala este intalnita in special in triburile africane, in Egipt, Etiopia, Sudan sau Djibouti, aproape 100% din femei fiind afectate de aceasta. Unele estimari arata ca 100 - 160 de milioane de fete din lume sunt circumcise, iar in fiecare an se mai adauga alte doua milioane.

Astfel, in fiecare zi sunt circumcise aproximativ 6.000 de fete. Andreea Marin Banica abia s-a intors din cea mai recenta misiune a sa in Africa si marturiseste pe blogul personal ca a constatat cu tristete problemele cu care se confrunta oamenii in aceasta parte de lume, cauza principala fiind lipsa de educatie.

“Ma aflu in Cote d’Ivoire, un loc in care peste jumatate dintre copii nu au acces la educatie, 45% dintre ei nu au acte de identitate - o premisa pentru traficul de copii si de organe umane, rapiri pentru transformarea micutilor in copii-soldati sau pentru a-i pune la munca”, marturiseste Andreea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.