Fundatia Gates a acordat miercuri fonduri in valoare de 100.000 de dolari pentru proiectele unor cercetatori din 22 de tari, printre care si cel al unui japonez care vrea sa transforme tantarii in "seringi zburatoare", pentru administrarea vacccinurilor, relateaza NewsIn.
Fundatia, infiintata de fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat intr-un comunicat ca aceaste fonduri sunt destinate "dezvoltarii de proiecte curajoase, care sa contribuie la imbunatatirea sanatatii pe plan mondial".
Finantarea este destinata cercetarilor care vizeaza prevenirea sau vindecarea bolilor infectioase, ca SIDA sau tuberculoza, si limitarea rezistentei la tratamente. Este prima donatie in cadrul initiativei numite "Explorarea marilor probleme", care prevede alocarea a 100 de milioane de dolari pe cinci ani, pentru "promovarea de idei inventive in domeniul sanatatii". Banii sunt destinati proiectelor care "ies din modelele stiintifice actuale si ar putea duce la progrese semnificative", potrivit comunicatului.

Potrivit Fundatiei Bill si Melinda Gates, 104 proiecte au fost alese din circa 4.000 de propuneri. Beneficiarii sunt universitati, ONG-uri, organisme guvernamentale si sase companii private. "Am selectionat aproape de doua ori mai multe proiecte pentru alocarea de fonduri, fata de cate preconizasem", a declarat Tachi Yamada, care se ocupa de chestiunile legate de sanatate din cadrul Fundatiei.

Printre proiectele selectionate figureaza cel al lui Hiroyuki Matsuoka de la Jichi Medical University din Japonia. Matsuoka "crede ca este posibila transformarea tintarilor in 'seringi zburatoare', pentru ca atunci cand inteapa sa administreze si vaccinuri", a subliniat Fundatia.

Infiintata in 1994, Fundatia Gates, cu sediul in Statele Unite, este cea mai importanta organizatie filantropica din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.