"Eminescu versus Eminem", unul dintre cele doua lungmetraje cu care Florin Piersic jr. si-a facut debutul in regia de film, va incepe sa ruleze la cinema Union, din 20 mai. Este o productie independenta Artificial Horizon si a fost prezentata alaturi de "Fix alert" in cadrul B-Est International Film Festival. Scenariul celor doua productii este semnat de Florin Piersic jr. impreuna cu Dorina Chiriac.

"Eminescu versus Eminem" este, asa cum sugereaza titlul, o imagine asupra rupturii dintre generatii."A fost gata in doua saptamani, in ianuarie, si a fost facut cu forte proprii, respectiv cu bugetul adus de acasa", spune Florin Piersic jr. Punctul de plecare al actiunii este dorinta unui grup de trei studenti la Regie de a face un film de actiune, dupa model american.

Scenograful-actor-regizor vrea ca filmul sau sa fie o satira la adresa unei societati pentru care violenta si fuga dupa bani primeaza, iar sensibilitatea si poezia nu mai au cautare.Ca si in "Fix alert", Florin Piersic beneficiaza si-n aceasta productie de prezenta celebrului sau parinte.O surpriza in distributie este Gianina Corondan, debutanta in cinematografie. Ea, mai joaca alaturi de Emanuel Parvu, Constantin Dita, Mihai Bendeac, Petre Fumuru, Delia de la Hora, Oreste si micuta Ioana Lipcisnki, in varsta de 8 ani. Coloana muzicala este semnata de trupa Tapinarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.